Hlavní obsah
3,4
(18)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nevíte, co nadělit svým blízkým pod stromeček? Nevadí, máme pro vás skvělý tip na domácí mandlový likér. Tento dárek je určitě potěší.

15 min.
Příprava
2 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 litry
  • 2 plechovky kondenzovaného mléka
  • 500 ml rumu
  • 2 lžíce cukru
  • 500 ml mléka
  • 1 ks mandlového pudinku v prášku
Článek

Postup

01.

Obě plechovky kondenzovaného slazeného mléka ponořte do vody a cca 2 hodiny pomalu vařte. Pak je nechte vychladnout, a karamelizování je za vámi!

02.

Mandlový pudink uvařte s mlékem podle návodu na obalu, nezapomeňte ho osladit. Za občasného promíchání, aby se neudělal škraloup, ho pak nechte vychladnout, ale ne ztuhnout!

03.

Vychladlý pudink rozmíchejte se zkaramelizovaným mlékem, přimíchejte rum, a ten nejlepší likér je na světě! Je dobré ho dávat aspoň 4–5 dní uleželý, ideální je tak týden.

Také vyrábíte domácí likéry?

Související témata:

Načítám