Hlavní obsah
3,7
(10)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Milujete mascarpone, ale jeho cena se vám už tak moc nezamlouvá? Vytvořte si doma podobný krém z vlastních surovin. Výrobu napodobíme, tak že výsledkem budete nadšení!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
400 gramů
  • 1 ks citronu
  • 500 ml smetany ke šlehání
Článek
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Postup

01.

Do kastrůlku nalejte smetanu a zahřejte ji na 90 stupňů. Nejlepší je použít teploměr. Pokud ho nemáte, poznáte to tak, že se na hladině začnou objevovat jemné bublinky. V tu chvíli nalejte do směsi šťávu z jednoho citronu, teplotu se snažte udržet a asi 5 minut směs míchejte. Měla by přirozeně zhoustnout, ale žádné vysrážené kousky nečekejte. Pak zhasněte oheň, smetanu nechte asi 10 minut odstát.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

Mezitím si připravte misku, přes kterou položte cedník a vystelte ho asi čtyřmi pláténky. Smetanovou směs nalijte do cedníku a vše nechte v lednici přes noc odpočívat. A co pak? Mascarpone podávejte třeba jen tak s jahodami nebo se pusťte do tiramisu.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Související témata:

Načítám