Hlavní obsah

Sedm kroků pro hebké nožky

Foto: shutterstock.com

Pedikúru zvládnete sama domaFoto: shutterstock.com

Reklama

Mnoho žen se o své nohy příliš nestará. Ty přitom vyžadují naši pravidelnou péči. Říkáte si, kde na to brát čas a peníze? Pedikúru lehce zvládnete i v pohodlí vašeho domova!

Článek

Zejména po létě, kdy se nohy znovu začínají ukrývat do plných bot, má plno dam tendenci je zanedbávat. Pokud si na ně i vy vzpomenete jen jednou za čas, buďte ostražité. Ztvrdlá kůže na patách totiž pomalu, ale jistě přibývá, tvoří se stále silnější vrstvy a výsledkem jsou nevzhledné a především bolestivé prasklinky. Proto minimálně každé dva týdny své nohy naložte do lázně. Ale pozor, nezapomínejte ani na každodenní péči! Ztvrdlé paty ošetřujte pemzou a mazejte hydratačními krémy.

Domácí pedikúra v sedmi krocích

1. Očištění

Nejprve odstraňte starý lak. Pokud používáte šetrnější bezacetonové odlakovače, je to dobře, nicméně zabírají hůře. Berte je proto na světlejší barvy, tmavě rudý lak s nimi budete dřít velmi pracně. Tamponek pokapaný odlakovačem na nehet přitiskněte, stačí na pár vteřin, a až poté stírejte. Usnadníte si práci.

TIP: Barevné laky způsobují nepříliš estetické zažloutnutí nehtů. Žlutého nádechu se zbavíte potíráním kouskem citronu, vyzkoušet můžete i vydrhnutí bělicí zubní pastou.

Foto: shutterstock.com

Lázeň zbaví nohy odumřelých buněkFoto: shutterstock.com

2. Zkrácení

Na nehty na nohou používejte speciální štípačky. Vybírejte kvalitní, které vám vydrží léta. Vyzkoušet můžete tradiční značku Tweezerman. Abyste zabránily zarůstání nehtů, upravujte je pouze rovně, nesestříhávejte jejich okraje (ty později jen opatrně zapilujte). Nehty by také neměly být příliš dlouhé ani extrémně krátké, nechte je o malinko kratší, než je okraj prstu. Po jejich zkrácení použijte pilníček (nevybírejte kovové, poškodí nehet) a dolaďte jejich tvar. Pilujte jen v jednom směru.

3. Relaxační lázeň

Namočte nohy do lavoru s teplou vodou, přihoďte koupelovou sůl, svůj oblíbený esenciální olejíček a půl hrnečku mléka. Obsažená kyselina mléčná uvolňuje odumřelé buňky. Deset minut relaxujte, pokud máte více poškozená chodidla, vydržte klidně o pět, deset minut déle.

4. Odstranění kůžičky

Naneste změkčovač kůžičky, nechte chvilku působit a poté kůžičku zatlačte pomerančovým dřívkem.

5. Zjemnění ztvrdlé kůže

Použijte jakýkoliv tělový peeling, případně si udělejte svůj (med a cukr), a nohy jemně obruste, zaměřte se na ztvrdnuté paty. Osušené paty ještě přejeďte pemzou.

Foto: shutterstock.com

Barevný lak nanášejte ve třech tazíchFoto: shutterstock.com

6. Výživa

Nejdůležitějším krokem pro krásné nohy je hydratace. Určitě budete spokojené s krémem na nohy Neutrogena, který zeslabuje nadměrné ztluštění rohové vrstvy. Nohy krémujte každý den, stejně jako natíráte své tělo. Určitě vám bude příjemné, když si nohy namažete a na noc necháte ponožky - díky spojení tepla a krému budou nožky krásně jemné.

7. Lakování

Pokud lakujete přímo po předchozí proceduře, nezapomeňte nehty odmastit, lehce je otřete odlakovačem. Naneste podkladový lak, který nehet ochrání od zažloutnutí a vyživí. Barevný lak nanášejte maximálně ve třech tazích, jen tak bude efekt rovnoměrný. Pokud jste přetáhla, použijte odlakovač v tužce. Závěrem můžete aplikovat vrchní lak, takzvaný top coat, díky kterému barevný rychleji uschne a nehty budou lesklejší.

Tak co říkáte, není to hračka?

Reklama

Související témata:

Načítám