Článek
Postup
Krok 1: Nejprve v 50 ml vody rozmíchejte droždí s cukrem. Poté mouku vsypte do misky, promíchejte ji se solí a uprostřed udělejte důlek. Vodu s rozpuštěným droždím a cukrem vlijte do důlku a postupně opatrně zapracujte do mouky.
Krok 2: Až mouka tekutinu vsákne, opatrně přilijte zbytek vody, olej a hněťte, dokud vám nevznikne jednotné těsto. Trvá to 7–10 minut. Když je těsto hotové, dejte ho kynout na teplé místo, pod suchou utěrkou, aspoň na 20 minut.
Krok 3: Troubu předehřejte na 200 °C. V misce smíchejte rajčata, nasekanou bazalku, oregano a česnek. Podle chuti můžete osolit. Těsto vyválejte a celou jeho plochu potřete rajčatovou směsí. Na ní rovnoměrně poklaďte kolečka klobásy a plátky mozzarelly. Pečte asi 15 minut.
Pizzu milujete, ale právě držíte dietu? Nevadí, upečte si pizzu z cukety a zcela bez mouky.