Hlavní obsah

Domácí pizza s klobásou a mozzarellou

Hodnocení:
(5)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Klobás je na trhu nepřeberné množství – levnějších i dražších. I tady však platí, že trocha investice se vyplatí. Dnes jsme vyzkoušeli domácí pizzu s klobásou a mozzarellou. Jste připraveni na trochu pikantního vaření? Začínáme!

Ingredience pro:
1 pizzu
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 10 g čerstvého droždí
  • 150 ml teplé vody
  • 1 lžíce cukru krupice
  • sůl
  • 1 lžička olivového oleje
Přísady na pizzu
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 klobása
  • 200 g mozzarelly
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve v 50 ml vody rozmíchejte droždí s cukrem. Poté mouku vsypte do misky, promíchejte ji se solí a uprostřed udělejte důlek. Vodu s rozpuštěným droždím a cukrem vlijte do důlku a postupně opatrně zapracujte do mouky.

Krok 2: Až mouka tekutinu vsákne, opatrně přilijte zbytek vody, olej a hněťte, dokud vám nevznikne jednotné těsto. Trvá to 7–10 minut. Když je těsto hotové, dejte ho kynout na teplé místo, pod suchou utěrkou, aspoň na 20 minut.

Krok 3: Troubu předehřejte na 200 °C. V misce smíchejte rajčata, nasekanou bazalku, oregano a česnek. Podle chuti můžete osolit. Těsto vyválejte a celou jeho plochu potřete rajčatovou směsí. Na ní rovnoměrně poklaďte kolečka klobásy a plátky mozzarelly. Pečte asi 15 minut.

Pizzu milujete, ale právě držíte dietu? Nevadí, upečte si pizzu z cukety a zcela bez mouky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek