Hlavní obsah

Domácí věštění: Jak si podomácku odpovědět na otázky?

Foto: FotoHelin, Shutterstock.com

Foto: FotoHelin, Shutterstock.com

Reklama

Každému se občas stane, že ho neodbytně trápí nějaká zásadní otázka, se kterou si neví rady. Odpovědi můžou přinést základní věštecké metody, které zvládne každý jen s tím, co má doma. Jak na jednoduché věštění podomácku?

Článek

Odpověď na palčivou otázku občas potřebuje každý, a ačkoli věštění nemusí vést nutně k rozhřešení, proč si nezkusit odpovědět i takto? Zvlášť když nepotřebujete nic zvláštního – žádné tarotové karty nebo křišťálová koule. Jak můžete věštit i bez jakýchkoli speciálních pomůcek?

Kyvadlo zná pravdu

Kyvadlo je jednou ze základních věšteckých pomůcek – většinou se vyrábí z drahých kamenů a kovů se speciálními symboly. Ale stejně dobře vám poslouží přívěsek nebo prstýnek navlečený na řetízku: zkrátka něco, co je nabito vaší energií, protože to nosíte často u sebe, a zároveň je možno to pověsit na řetízek a rozkomíhat ve vzduchu.

Nejdřív si musíte udělat test. Pohodlně se usaďte, opřete si loket o stůl a konce řetízku uchopte palcem a ukazováčkem (prstýnek je na něm navlečený). Zklidněte se, soustřeďte a položte otázku, na niž znáte odpověď – jednu takovou, na kterou je odpověď jasné ano, druhou, na kterou je odpověď ne. Kyvadlo vám ukáže, jakým způsobem tyto odpovědi vyjadřuje, tedy jestli se kýve dopředu a dozadu, vlevo vpravo, nebo opisuje kruh na jednu a druhou stranu. Pak už můžete pokládat otázky. Pokud budete dostatečně soustředění, dostane se vám odpovědi.

A co když se kyvadlo nepohne? Znamená to, že je dotaz špatně položený, protože se na něj nedá odpovědět jednoduše ano, nebo ne.

Foto: Mercury Green, Shutterstock.com

Můžete si sehnat speciální věštecké kyvadélko, ale stejnou službu vám udělá váš prstýnek na řetízkuFoto: Mercury Green, Shutterstock.com

Hoďte si mincí

I obyčejné házení si mincí je vlastně formou věštění. Nejprve vyprázdněte mysl a pak se pečlivě soustřeďte na otázku, na kterou lze odpovědět ano, či ne. Vyhoďte minci do vzduchu a chyťte ji. I tentokrát musíte nejprve provést testovací kolečko s otázkou, na kterou je jasná odpověď, abyste věděli, která strana znamená souhlas a která nesouhlas.

Divíte se, proč se ptáte na totéž a dostáváte různé odpovědi? Vesmír nemá rád, když ho někdo zkouší. V takovém případě totiž nechcete odpověď, ale spíš potvrzení toho, že to opravdu funguje. A tak se nic nedozvíte.

Zásadní věta z knížky

Ideální způsob pro knihomoly: stačí se soustředit na otázku, zavřít oči a z knihovny vytáhnout libovolný svazek. Ten pak otevřete na stránce, kam vás ruce zavedou, a přečtěte si větu, na kterou vám padne pohled jako první. Tu si vyložte jako odpověď.

Pomoci by mohlo i automatizované psaní – vyprázdněte mysl a jen automaticky pište písmena na papír. Postupně se začnou formovat do slov a vy získáte odpověď hluboko ze svého nitra.

Foto: Billion Photos, Shutterstock.com

Vezměte libovolnou knížku, někde ji otevřete a přečtěte první větu, na kterou vám padne zrak. To bude odpověď na vaši otázkuFoto: Billion Photos, Shutterstock.com

Věštění z kávové sedliny

Potřebujete komplexnější odpověď než jen ano, nebo ne? To je pak věštění složitější. Poradit by vám mohl šálek kávy. Jak se čte z lógru? Připravte si silnějšího turka do menšího šálku s ouškem a podšálkem (šálek by se měl ode dna rozšiřovat a být uvnitř bílý).

Jakmile začnete kávu pít, položte svoji otázku. Pak už si ji jen vychutnávejte a snažte se během pití na nic nemyslet. Až ji dopijete, položte otázku znovu a zároveň obraťte dopitý šálek dnem vzhůru na podšálek. Počkejte aspoň tři minuty, až lógr se zbylou kávou steče a trochu ztuhne, a obraťte šálek zpět.

Sledujte symboly, které se v šálku z lógru utvořily. Ty nejblíž k oušku (představuje vás) jsou nejdůležitější, nahoře jsou nejbližší události, u dna se drží vzdálenější budoucnost. Výklad je složitější, ale intuice vás nejspíš postrčí ke správné interpretaci.

Co ještě lze použít k věštění? Zapalte si oheň v krbu, soustřeďte se na svou otázku a vhoďte do plamenů špetku šalvěje. Odpověď vyčtete z proměn plamenů.

Zahlédnout budoucnost lze i v zrcátku: vezměte kapesní zrcátko, soustřeďte se na dotaz, dýchněte na něj a rychle zamlžení otřete. V první vteřině lze spatřit záblesk odpovědi.

Také by vás mohlo zajímat, jak se zbavit, nebo jak přivolat ducha.

Reklama

Související témata:

Načítám