Hlavní obsah

Věštění z ohně: Co vám prozradí plameny, jejich barva nebo dým?

Foto: Profimedia

V plamenech můžete zahlédnout vaši budoucnost. Koukněte se do nich i vyFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oheň, jeden ze čtyř základních živlů, v sobě skrývá magickou sílu, se kterou si není radno zahrávat. Je také prastarou studnicí moudrosti, která vyjeví mnohá tajemství. Jak z něj věštit?

Článek

Technik věštění z ohně je mnoho. Ty nejzákladnější a nejjednodušší – ale o nic méně spolehlivé – můžete využít sami i při posezení kolem ohně. Jaký způsob vás nejvíc osloví?

Věštění z dýmu

Moudrost ohně lze vyčíst z jeho dýmu. Pro tento účel se často používají bylinky od šalvěje přes levanduli až po „obyčejné“ kopřivy. Hrst čerstvých bylin přihoďte do plamenů a počkejte, dokud kouř nezhoustne. Pak v něm můžete začít hledat symboly.

Jejich výklad je intuitivní. Kulaté symboly jako slunce, ovoce či mince jsou posly něčeho pozitivního, změny k lepšímu, představují vytoužené plody vaší práce. Pokud spatříte v dýmu symbol blesku, značí náhlou změnu spíše s negativním dopadem. Lebky, kříže, nejrůznější ostří značí nebezpečí a varují před dalšími kroky stejným směrem.

Spoléhejte hlavně sami na sebe – co pro jednoho může znamenat štěstí, je pro druhého jasnou demonstrací smůly. Oheň promluví přímo k vám jazykem, kterému porozumíte.

Foto: Profimedia

Kouřový dým štípe do očí, ale tentokrát to vydržte. Může vám ukázat, co vás čekáFoto: Profimedia

Věštění z rozpálených kamenů

Velmi jednoduchá metoda, která prozradí, zda bude konkrétní časový úsek pro vás dobrý nebo špatný. Toto věštění se dá provádět i ve skupině. Stačí si sehnat několik podobných oblázků a každý označit jménem nebo značkou. Pak se všichni soustřeďte na nadcházející období, které vás zajímá – všichni na stejně dlouhé – a vhoďte kameny do pohasínajícího ohně, kde je nechte do rána.

Druhý den v popelu hledejte svůj kámen. Pokud zůstal neporušený, nepotká vás nic zlého. Pokud horkem praskl, budete se muset vypořádat i s nepřízní osudu.

Věštění z obrazů v plamenech

Hledání obrazů v plamenech je nejkomplexnějším věštěním vůbec, je nutno naladit se na správné rozpoložení mysli a pak se upřeně zadívat do plamenů – do již klidnějšího, menšího ohně. V něm pak můžete zahlédnout podobné symboly jako ty, co byly popsány výše u dýmu.

V tomto případě záleží i na dřevě, z jakého je oheň udělán. Pokud vás zajímá láska, hodí se větvičky lipové. Na otázky zdraví nejlépe odpoví bukové dřevo, dubové vypoví o pocitech a myšlenkách. Borovicové dřevo odhaluje tajemství a stále se rýsující plány, smrk odkrývá záležitosti pracovní.

Lze ale věštit i podle barvy plamenů.

Tentokrát v ohni nehledejte žádné symboly, spíše si všímejte barvy, intenzity a stálosti či síly – to vám dá odpověď na vaši otázku. Před tímto věštěním se doporučuje do plamenů hodit hrst soli.

Pokud plameny hoří jasně a stále, je odpověď kladná, pokud skomírají a problikávají, zní ne. Načervenalý odstín ohně naznačuje konflikty a neshody, jasný a hřejivý oranžový pak spokojenost a pohodu. Bílé plameny mluví o nových začátcích, zelenavé o štěstí.

Foto: Profimedia

Do již takřka vyhaslého ohně vložte kameny a ony vám druhý den mnohé prozradíFoto: Profimedia

Věštění lásky

Oheň vám může poradit, i když hledáte toho pravého. Pokud máte v mysli i srdci zmatek a kolem sebe několik potenciálních partnerů, mezi kterými se nedokážete rozhodnout, napište si jejich jména na kousky kůry, přibližně stejně velké a ze stejného stromu. Potom kůru vhoďte do dohasínajícího ohně a sledujte, který kousek bude hořet nejjasněji. Nositele toho jména, které je na něm napsáno, byste měli zvolit.

Podobně se dá věštit i pomocí polínek. Vložte jich do pohasínajících plamenů takové množství, kolik potenciálních partnerů máte, každé reprezentuje jednoho. Ráno zjistěte, které polínko nejméně ohořelo – toho partnera byste si měli vybrat.

Takto věštit můžete i z ohně v krbu. Jen interpretaci dýmu se vyhněte, když nemá dost prostoru ke stoupání, jsou jeho obrazce zkreslené.

Reklama

Načítám