Hlavní obsah

Domy pro čtyřčlennou rodinu: Nestojí více než 2 miliony!

Foto: thinkstock

Toužíte po vlastním domě? Stačí vám na to méně než dva miliony korunFoto: thinkstock

Reklama

Máte pozemek a chcete si postavit dům pro čtyřčlennou rodinu? Podívali jsme se na trh a našli jsme tři typy domů, které se dají pořídit za částku do dvou milionů korun. A to i stavby na klíč.

Článek

V této cenové kategorii najdete jak zděné domy, tak dřevostavby. I čeští zájemci o stavbu rodinných domků vzali za své fakt, že se dřevostavby staly kvalitní a finančně nenáročnou variantou rodinného domu na klíč. Díky rychlosti stavby a nízké energetické náročnosti, kterou zajistí kvalitní izolace, se staly oblíbenými rodinnými domy pro 21. století. A co říkáte na náš výběr?

Pegas se hodí i do mírného svahu

K oblíbeným domům, které jsou určeny pro čtyřčlennou rodinu, patří například Pegas. Jde o nový a vyhledávaný typ rodinného domu. Stavba je určena pro rovinatý, popřípadě mírně svažitý terén.

Foto: Retail House

Vzorový dům Pegas v Chlumci nad CidlinouFoto: Retail House

„Na výměře 89 m2 má k dispozici 5 + kk, ale je možné jej postavit také ve variantě 4 + kk," vysvětluje Martin Chour ze společnosti Retail House a zdůrazňuje: „Realizace domu proběhne do čtyř měsíců od započetí stavby."

Foto: Retail House

Dispoziční řešení 1. nadpodlaží bez garážeFoto: Retail House

Zastavěná plocha je 59 m2, celková užitková plocha nabízí 89 m2. Z toho je přízemí 46,33 m2, podkroví 42,80 m2. Výška hřebene střechy je 7,2 m, sklon střechy 40°, orientace vstupu na sever, severovýchod a východ. Tento dům společnost nabízí za koncovou cenu 1 470 000 korun na klíč ve standardním provedení včetně základové desky.

Foto: Retail House

Dispoziční řešení 2. nadpodlaží bez garážeFoto: Retail House

Alkadomek můžete mít již za tři měsíce

Tyto stavby pořídíte ve standardním i nadstandardním provedení, jako klasické i dvougenerační domy, s garáží i bez ní, záleží na přání budoucích majitelů. Jak probíhá stavba, kterou můžete mít již za tři měsíce?

Foto: Alkadomky

Zemina, vytěžená při provádění zemních prací, je použita na terénní úpravy kolem domu nebo odvezena na skládkuFoto: Alkadomky

Foto: Alkadomky

Dispoziční řešení domu typu 164Foto: Alkadomky

Nejprve se připraví terén, základová deska a rozvody kanalizace a prostupů. Podle projektu se vyrobí všechny dřevěné prvky. „Dřevo je opracováno a ošetřeno chemickými prostředky proti dřevokazným houbám, plísním a zemní vlhkosti," říká Dita Sedláková ze společnosti Alkadomky. „Segmenty se pak dovezou na staveniště, kde je jeřábem usadí na místo jako skládačku,“ dodává.

Foto: Alkadomky

Budoucí dům se opatří buď dřevěným záklopem a sádrovláknitými deskami Fermacell, nebo OSB deskami a sádrokartonem. Záleží, kterou variantu provedení domu si klient vybereFoto: Alkadomky

Například domek typ 164 je bungalov, který má dispozice 4 + kk na zastavěné ploše 94,5 m2. Cena stavby je 1 712 907 korun.

Dům, který zapadá do středoevropské krajiny

Na českém venkově se často objevují stavby, které do tohoto prostředí nepatří. Cestu k příjemnému venkovskému bydlení hledá projekt Venkovský dům. Ten zájemcům nabízí jak možnost stavby svépomocí podle zakoupeného projektu, tak realizaci na klíč.

Foto: Venkovský dům

Dům řešením oken, střechy i fasády dobře zapadne do české vesniceFoto: Venkovský dům

„Venkovský dům navazuje na tradiční charakter staveb. Navrhli jsme účelná dispoziční řešení a vytvořili orientační rozpočty cen materiálů a prací pro stavbu domu svépomocí," říká architekt Vojtěch Valda, tvůrce webové prezentace Venkovský dům.

Foto: Venkovský dům

Dispoziční řešení prvního nadpodlažíFoto: Venkovský dům

Foto: Venkovský dům

Dispoziční řešení druhého nadpodlažíFoto: Venkovský dům

Do konceptu bydlení pro čtyřčlennou rodinu spadá typ „Střední venkovský dům“. Jde o dvoupodlažní stavbu 4 + kk s technickou místností, skladem a sezonní šatnou. Plocha místností je 79,50 m2. Orientační cena stavby na klíč je 1 495 000 korun bez DPH.

Chcete se o možnostech bydlení ve vlastním domě dozvědět víc? Přečtěte si článek 10 domů, na které vám stačí dva miliony nebo Tři zajímavé domy za cenu bytu. Pohledy na domy ze všech stran najdete ve fotogalerii!

Jaký je váš názor? Líbí se vám některý z představených domů?

Reklama

Související témata:

Načítám