Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Je to sladké, dobré a hlavně rychlé. Nepečené dezerty jsou stále velice oblíbené, a proto pro vás máme další tip na dort za studena.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
  • 200 g dětských piškotů
  • 1 balení měkkého tvarohu
  • 10 dkg cukru moučka
  • 1 ks žloutků
  • 125 g másla
  • 125 g rostlinného tuku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 400 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 1 dl rumu
  • 1 barová lžíce cukrového zdobení
Článek

Postup

01.

Ze 400 ml mléka uvařte pudink (potřebujete ho hustší, proto se dává méně mléka, než je v návodu na sáčku), a neslaďte ho. Pudink nechte vychladnout.

02.

Mezitím utřete tvaroh, máslo, tuk na pečení, cukr a žloutek. Nakonec přidejte vychladlý pudink a rozmixujte do hladké hmoty.

03.

Do větší skleničky dejte 1 dcl rumu a zbytek doplňte vodou, budete tím vlhčit piškoty. Pokud máte děti a rum nechcete použít, stačí voda s pár kapkami rumového aroma nebo můžete piškoty vlhčit šťávou z oblíbeného kompotu, kterou také mírně zředíte vodou.

04.

Nyní na dno dortové formy nasypte jeden balíček piškotů (nemusí být celý, prostě tak, aby piškoty bohatě pokryly dno), rovnoměrně je polijte polovinou vody s rumem. Poté piškoty potřete polovinou krému, který jste si předtím připravili z pudinku a dalších ingrediencí. Postup opakujte, tedy na krém nasypte druhý balíček piškotů, zvlhčete je zbylou tekutinou a rozetřete na ně zbytek krému.

05.

Dort přikryjte fólií a nechte ztuhnout v lednici minimálně dvě hodiny, ale ideální je nechat ho tam přes noc. Těsně před podáváním si ušlehejte šlehačku se ztužovačem a dort jí ozdobte. Zdobit také můžete jakýmkoli ovocem, kakaem, cukrářským posypem či čokoládovými hoblinkami.

Související témata:

Načítám