Hlavní obsah

Dostaneme vás na zajímavostech z říše zvířat?

Foto: JONATHAN PLEDGER, Shutterstock.com

Foto: JONATHAN PLEDGER, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také vás neustále překvapuje, kolik toho ještě nevíte o notoricky známých zvířatech? Schválně, jestli uspějete v zábavném kvízu, který prověří právě tuto oblast vašich znalostí.

Článek

Také se občas nestačíte divit, když se dozvíte něco zajímavého o životě zvířat? Příroda dovede překvapit – anebo jste si jistí, že vás nezaskočí, protože buď o ní hodně víte, nebo máte dobrý odhad? Vyzkoušejte si to s námi a označte odpovědi, které považujete za správné. Schválně, jak uspějete!

1. Slon potřebuje hodně jíst, takže se tomu věnuje převážnou část dne. Musí ale také hodně spát? Jak dlouhý je podle vás takový sloní šlofík?
2. Neustále se hemží, unesou mnohonásobně víc, než váží, a dovedou i pořádně kousnout. Ano, řeč je o mravencích. Tušíte, jak dlouho mravenec obecný žije?
3. Pavouci nejsou pro většinu lidí žádní mazlíčci. Ale i tak musíte obdivovat jejich schopnost tkát pavučiny. A neříkejte, že vás nenapadlo, jestli se do té své nemohou sami i chytit. Jak to podle vás je?
4. Myslíte, že se motýl do světa moc nepodívá, že je jeho rajonem maximálně pár zahrad v okolí? Možná byste se divili, jakou vzdálenost dokáže ve skutečnosti urazit. Kolik to může být?
5. Vzpomínku na léto máte možná spojenou i s hlasitým cvrkotem, který se nese vlahou nocí… Tušíte, jak takový cvrček vypadá, a věděli byste, zda – a kde – má uši?
6. Když už jsme u zvuků letní noci: občas to je i protivné bzučení komára. Odhadli byste, kolik by na vás muselo najednou hodovat komárů, aby vám vysáli všechnu krev?
7. Málokdo má tak ladnou chůzi jako kočkovité šelmy. Víte, proč se dovedou protáhnout i velmi úzkým otvorem? Co jim to umožňuje?
8. Víte, kolik vajíček snese za rok jedna slepice? Samozřejmě závisí na plemeni a chovu, ale statistika přece jen spočítala průměr. Kolik to podle vás je?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Související témata:

Načítám