Hlavní obsah

Otestujte své znalosti o domácích mazlíčcích: Kolik barev vidí pes a co umí zakrslý králík?

Foto: Arlee.P, Shutterstock.com

Foto: Arlee.P, Shutterstock.com

Reklama

Psi, kočky, andulky, zakrslí králíci. Milujete je, pečujete o ně, jsou členy vaší rodiny. Víte ale o svých domácích mazlíčcích dost na to, abyste prošli naším kvízem? Vyzkoušejte to!

Článek

Jestli máte domácího mazlíčka – a je jedno, zda to je kočka, pes, morče, nebo želva –, musíte o něm vědět alespoň tolik, abyste mu mohli dát správnou péči. Určitě chcete, aby se u vás měl co nejlépe. Myslíte si, že toho víte dost? Otestujte se v následujícím kvízu ze zvířecí říše.

1. Hladíte rádi kočku, ale občas vám přijde, že jí srdce bije moc rychle? Máte představu, kolik tepů za minutu je u kočky v klidu normálních?
2. Občas musíte s mazlíčkem na veterinu. Zvířata někdy absolvují i vyšetření, která znáte z ordinace lidských lékařů. Měří se jim také krevní tlak? Pokud ano, kam se tlakoměr přikládá?
3. Andulku byste našli v mnoha domácnostech. Velmi často dostávají jméno Pepíček a naučí se opakovat minimálně jedno slovo. Víte, kolika let se andulka vlnkovaná většinou dožije?
4. V létě často nabízíme zvířecím společníkům osvěžení v podobě koupele. Pes nebo andulka to uvítají, ale co kočka? A umějí vůbec plavat?
5. Vybíráte pro psa hračky i podle barev? Uvažovali jste v té souvislosti o tom, zda vůbec barvy vidí a jestli stejně jako lidské oko?
6. Zajímá vás, co si vaše kočka nebo pes myslí, a přáli byste si, aby uměli mluvit? To sice nedokážou, ale pocity vyjadřují jinak. Co znamená, když kočka rychle mává ocasem?
7. Mezi oblíbené domácí mazlíčky patří v posledních letech zakrslý králík. Rozlišujeme více druhů, z nichž největší popularitě se těší:
8. Ještě jednou k zakrslým králíčkům. Jak známo, jde o velmi šikovná, učenlivá zvířátka. Jsou schopni naučit se například:
9. Morče domácí je domestikovaná forma morčete divokého, které pochází z:
10. Pokud si pořídíte suchozemskou želvu a věnujete jí správnou péči, počítejte s tím, že se může dožít až:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám