Hlavní obsah

Džínové kraťasy: mini i se zvýšeným pasem!

Foto: Isifa

Mini délka vyžaduje bezchybnou postavuFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechcete se v létě vzdávat svého milovaného denimu, ale zároveň se odmítáte „pařit“ v dlouhých džínách? Přejděte na jejich neodolatelnou krátkou verzi! Myslíte si, že si se svou celulitidou a povoleným bříškem nemůžete kraťásky dovolit? Ale ano, jen musíte vědět, po kterých sáhnout!

Článek

Zachrání vás, když nemáte co na sebe, a jsou tak univerzální, že nemusíte dlouho řešit, co k nim obléknout. Džínové kraťasy jsou zkrátka právem považovány za nepostradatelný kousek letního šatníku. Že v tom vašem pořád chybí? Je nejvyšší čas na nápravu! Vyberte ty, které vám budou slušet, a zkoukněte nejnovější trendy.

Foto: Isifa

Na džínové kraťasy nedají dopustit ani celebrity, včetně modelky Alessandry Ambrosio nebo RihannyFoto: Isifa

Mini délka není pro každého

Krátké denimové kraťasy jsou sice okouzlující, ale co si budeme povídat, vyžadují také pěkné nohy. Mini délku by navíc měly volit jen mladší ročníky, pokud jednu z těchto podmínek nesplňujete, doporučujeme dát přednost těm, které sahají alespoň do půli stehen. I takové kraťasy končící kousek nad koleny mohou vypadat skvěle, a navíc zamaskují silnější stehna nebo celulitidu.

Pokud máte kila navíc a chcete, aby vaše stehna působila opticky štíhlejším dojmem, dejte přednost tmavším odstínům džínoviny. Nemusíte si přitom nutně pořizovat kraťasy volnějších střihů, stačí, když k těm upnutějším přidáte tuniku, končící v půli zadečku nebo těsně pod ním.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 699 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex by Rachel Zoe 499 Kč, Mango 249 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): FF 320 Kč, HM 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 699 Kč, Orsay 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: Mango 399 Kč, 899 KčFoto: archiv firmy

Zvýšený pas je IN

Nohy máte výstavní, ale trápí vás povolené bříško? Pořiďte si kraťasy se zvýšeným pasem, které jsou navíc velkým hitem. Nosit je můžete s topem zastrčeným dovnitř nebo, pokud chcete schovat přebytečné špíčky, s volnějším vrškem, který necháte přes.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 850 Kč, Desigual - info o ceně v obchoděFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 850 Kč, FF 490 KčFoto: archiv firem

Dejte šanci barevné džínovině

Zůstávat jen u tradičního denimového odstínu by byla škoda. Letošní rok totiž přeje barvám. Nebojte se proto vyzkoušet barevnou džínovinu – co třeba výrazná námořnická modř nebo nepřehlédnutelná zelená? A jestli se vymlouváte, že nevíte, s čím takové kraťásky nosit, podívejte se na náš článek o barevných kalhotách. Kombinovat je totiž můžete podobně.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 349 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 489 Kč, Topshop 750 KčFoto: archiv firem

Kraťasy pro drsňačky

V kurzu jsou i různě otrhané kraťásky, které letos předvedl módní dům Balmain. Pokud se vám jejich modely s nádechem punku a rocku líbí, opatřete si kraťasy zdobené nýty nebo takové, které vypadají, že už mají nejlepší dny za sebou. S čím tento trend nosit, se dočtete ve článku Punk v jarní módě? Absolutní hit!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1260 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: Asos 700 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): FF 550 Kč, Ann Christine 619 KčFoto: archiv firem

Chodíte v džínových kraťasech i vy, nebo se jim úspěšně vyhýbáte? A které vás zaujaly nejvíce? Budeme se těšit na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám