Hlavní obsah

Co znamenají erotické sny o bývalém partnerovi?

Foto: thinkstock

Zdá se vám o bývalém? Víme, co to znamená!Foto: thinkstock

Reklama

Vrací se vám pikantní sny o bývalém, i když už dlouho máte jiného? Není to nic neobvyklého, váš současný vztah je zřejmě v krizi a vy potřebujete psychickou injekci!

Článek

„Nechápu to. S partnerem jsem tři roky, podle mne máme normální fungující vztah založený na kompromisu. I přesto se mi pořád dokola vrací sen, ve kterém se miluji s bývalým partnerem, se kterým jsem nemluvila přes 8 let. Během toho sexu jsem šťastná, chci se milovat znovu a znovu ex mi plní veškerá má sexuální přání. Znamená to něco?“ ptá se s obavami čtenářka Lída.

Fantazie o ex varují!

Psycholožka Lauri Loewenberg z Floridy, která je zároveň i vystudovanou expertkou na sny, říká, že sexuální sny tvoří asi 8 % všech snů, jež se zdají mužům i ženám. Hovoří pochopitelně i o těch, ve kterých vám váš bývalý předvádí své laškovní kousky od líbání po orální sex.

„Takových snů, ve kterých se objevují bývalí milenci, přibývá s délkou vztahu. Není na tom nic neobvyklého a neznamená to, že dotyčná už k partnerovi nic necítí,“ říká sexuolog Zlatko Pastor. „Je důležité si uvědomit, že zdá-li se vám o sexu, není to o fyzickém spojení, ale spíš o psychické injekci, kterou potřebujete. Tyto sny nejsou o osobě, ale o pocitech,“ nechává se slyšet expertka. Jak je z hlavy vyhnat?

Foto: isifa

Sny vyjadřují vaše skryté pocityFoto: isifa

Neztrácejte čas výčitkami

Bývalý ve snu představuje to, co chcete zpět: vzrušení, naléhavost, spontánnost, vášeň. Proto jakmile se vám ex dostane do snů, zbystřete a hledejte příčinu u sebe a svého partnerského vztahu, ve kterém cosi skřípe, i když to třeba navenek tak nevypadá. „Pravděpodobně se váš současný vztah stal rutinní a příliš monotónní. Sexuální sny vám připomínají chvíle vzrušení, které jsou uvnitř vás ještě naživu, proto je třeba vnímat je pozitivně. Ony vás vlastně upozorní na skutečnost, že vášeň vyhasíná," vysvětluje Lauri Loewenberg.

Dobrou zprávou je, že si nemusíte lámat hlavu kvůli pocitům viny, a ani řešit, jestli ke svému bývalému náhodou ještě něco necítíte. A ta špatná zpráva? Současný vztah a intimní život potřebuje oživit! Udělejte si na sebe s partnerem čas, vyrazte mimo město, kupte si nové spodní prádlo, pokuste se obnovit milostný život. Inspiraci můžete najít i ve článku 8 tipů, aby vás milování bavilo i po letech. Až vaši mysl zaměstná snaha o znovuvzkříšení erotiky, sny o ex odezní. Ale co když to náhodou nevyjde?

Foto: isifa

Všímejte si defektů v současném vztahu a zkuste jej zkvalitnit. Potom možná i sny, které vám vrtají hlavou, skončíFoto: isifa

Když bývalý nechce odejít

„Pokud se vám o bývalém zdá dlouhodobě a pravidelně, i v jiné spojitosti než se sexem, vaše vnitřní mysl upozorňuje na problém s touto konkrétní osobou. Stane-li se tak, budete se muset podívat na to, co se stalo den před snem. Jen tak se dá určit problém,“ doporučuje Loewenberg, která naráží na to, že citové vazby s bývalými partnery ženské duši kolikrát přerůstají přes hlavu. Setkání po letech či nedořešené skutečnosti – a už má mozek chaos. V takovém případě myslete na to, že se sny budou opakovat, pokud minulost neuzavřete. „Pak je nemožné pohnout se kupředu,“ uzavírá expertka.

A co vy, máte pikantní sny o bývalých?

Reklama

Načítám