Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Křičíte při tom?

Foto: Mona Martinů

Také si někdy pořádně zakřičíte?Foto: Mona Martinů

Reklama

Včera jsme se na babinci (to je takový ten večírek, kdy se sejdou dámy, aby probraly životy) usnesly, že není od věci si občas pořádně zakřičet.

Článek

Příležitostí nám k tomu život dává dost. Zvýšit hlas lze na souseda, který nesbírá bobky po svém psím miláčkovi, na partnera, který zase nesklopil záchodové prkénko, na děti, protože v koupelně svedly vodní bitvu… Dát průchod emocím fakt neškodí.

Vezměte si takový sex. Ten je (respektive by měl být) emocemi nabitý. Ale umíme jim dávat průchod? Na babinci jsme došly k závěru, že moc ne. Příčin je hned několik. První kamarádka: „Musíme být zticha, protože nechceme vzbudit děti!“ Máte to taky tak? Nemějte. Zdravé dítě nějaký ten vášnivý zvuk nevzbudí. A pokud náhodou ano, tak se nebojte, že by pohled na mámu a tátu, kteří jsou zrovna v akci, nějak fatálně potomka zasáhl. Ten blok máme v hlavě my, děti ne.

Druhá kamarádka: „Jenže my máme papírové zdi, a nechci, aby si sousedi něco mysleli!“ Ale co by si asi tak mysleli? Že se máte rádi a prožíváte fantastický sex? To je přece normální! Naopak pro ně můžete být inspirací! Že je vaší sousedce už sedmdesát? Abyste se nedivily!

Vzpomínám, jak jsme šly před lety s maminkou zachraňovat sousedku Novákovou. Byla to taková paní v letech, vdova, která žila sama a bydlela pod námi. Jednoho večera se z jejího bytu začaly ozývat tak hrozné zvuky! Jako když někoho škrtí nebo jinak mordují anebo se zmítá v záchvatu nějaké zákeřné nemoci. Nikdy nezapomenu na ten pohled: my dvě v županech, paní Nováková otvírá dveře, je celá růžovoučká, má taky župan, ale tak nějak nakřivo… A z ložnice vykukuje zvědavý stařík. Taková prekérní situace :o).

Třetí kamarádka se při sexu bojí hlasitě projevit, aby si její partner nemyslel, že je „taková nějaká“. Je mi líto jí i jejího partnera. Jak má chudák asi poznat, co se jí líbí, nelíbí, vzrušuje, co ji baví? Jak se pod nátlakem přiznala, moc jim to v sexu ani neklape. „Vždyť nemusíš předvádět to, co pornoherečka! Jen si to prostě užij!“ Tak to prý zkusí. Snad ho nevyleká.

Sex přece neslouží pouze k plození dětí! Je to příjemná volnočasová aktivita, která upevňuje vztah a při pravidelném provozování zpevňuje i tělo. A přináší dobrou náladu. Tedy pokud máte partnera, se kterým vás sex baví a není to sex „aby se neřeklo“. No, asi jsme ho (minimálně jednou v životě) prožily všechny. Sex, kdy se vám ani hlasitě projevovat nechce, sledujete flek na stropě, případně skvrnu na koberci. To je skoro škoda času. Zkuste to zlomit a zakřičte si! Třeba: „Mě to takhle nebaví! Udělej to takhle!“

Nestyďte se křičet! A přeju vám, aby to bylo co nejčastěji při sexu a co nejméně při výchově sousedů, dětí a jiné havěti.

Reklama

Související témata:
Blok

Načítám