Hlavní obsah

Eva Marvan: Od mužů chci dárky!

Foto: Mona Martinů

O dárek si musíte říct naprosto jasně!Foto: Mona Martinů

Reklama

Jsem přesvědčena, že si my, emancipované ženy, strašlivě ubližujeme. Tím, že odmítáme projevy pozornosti ze strany mužů. Nějak to s tou soběstačností v poslední době přeháníme, zdá se mi. Nevyžadujeme, aby nám muž otevřel dveře, v restauraci nám pomohl usednout, nedej bože, aby nám pomáhal do kabátu!

Článek

A pak si uslzené stěžujeme kamarádce, že si nás partner nevšímá. Copak ale našim mužům dáváme šanci?

Co třeba dárky? Chtějte prostě nějaký úžasný dárek! K narozeninám, k výročí seznámení, svatby anebo jen tak. Nespoléhejte se na to, že si normální muži významná data pamatují. Lepší je holá věta: „Zítra mám narozeniny!“ Poznámka: připomínka týden nebo dokonce měsíc před výročím nemá smysl. Ta se mužům na harddisk obvykle neuloží.

Až se vás příště drahá polovička zeptá, co by vám udělalo radost, odpovídejte po pravdě: náušnice, kabelka, obrovská kytice tulipánů, knížka od oblíbeného autora, pozvání na večeři. Nenamlouvejte samy sobě, že budete výskat radostí nad novou žehličkou nebo sadou keramických nožů!

Buďte konkrétní: chcete-li roztomilé náušničky z bílého zlata, ukažte mu je! „Vidíš TYHLE náušnice? Ty jsou hezké, viď?“ Muž potřebuje vědět, co má jako správný lovec ukořistit. Pojem náušnice je pro něj něco jako maso. A vy třeba nejíte vepřové (české granáty), naopak preferujete ryby (bílé zlato se zirkony).

Vyvarujte se odpovědí typu: „Radost mi udělá každý dárek od tebe!“ Předejdete tak rozčarování, až na vás místo náušnic z malé krabičky s mašličkou vyjukne třeba kompas. A místo romantického románu obdržíte atlas hub. Jsem hrdou majitelkou obojího.

Bývalý přítel odjížděl na služební cestu do země, kde je zlato levnější než voda. Zeptal se mě, co mi má přivézt. To je jasné, že jsem chtěla něco blýskavého na krk, že jo! „Něco tradičního?“ Večer po návratu došlo na dárky. Oči mu zářily radostí, když mi předal na (můj vkus trochu velký) balíček. Na omak byl měkký. Ten je ale zlatej, ukryl asi šperk do krásného hedvábného šátku! Vybalila jsem bačkory z ovčí kůže. „Ty jsou, viď! Uvidíš, jak ti bude teploučko! Hele, a máma chtěla zlatej řetízek, ten je hezkej, viď?“ Uááá.

Nechte muže kupovat dárky JEN TAK. Pozorovala jsem nedávno v nákupním centru pohledný pár ve středním věku. On: „To jsou ale hezké šaty, pojď, já ti je koupím!“ Ona: „Ale prosím tě! To je škoda peněz!“ Chtěla jsem se rozběhnout, zatřást s ní a zařvat: Jaká škoda, ty trdlo! Tvůj chlap tě chtěl vidět v krásných šatech, představoval si, jak ti budou slušet, že budeš mít radost, protože je lovec, který ti donese kořist… A ty? Zadupala jsi jeho nadšení do země!

Rozhodně vás nechci nabádat k využívání mužského pokolení. Samy přece nejlíp víte, jak movitý váš partner je. Pokud spolu sdílíte společnou domácnost, je vám jasné, kolik vás stojí hypotéka, granule pro psa, školné pro děti a leasing auta. Takže určitě nevyslovíte přání, kvůli kterému by se váš drahý musel zadlužit.

A le rozhodně se nebojte svá přání vyslovovat. Neostýchejte se přijímat dárky ani pozornost od svých mužů. Zaslouží si vidět vaše rozzářené oči. Dopřejte mužům tenhle povolený doping!

Reklama

Související témata:

Načítám