Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Domácí gnocchi jsou prostě boží, ale pokud nemáte čas, kupte si již hotové, i ty budou s opečenou slaninou v rajčatové omáčce skvělé.

1 hod.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g anglické slaniny
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 1 dl drůbežího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvého libečku
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

V hlubší pánvi na olivovém oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli a přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Když je slanina zlatavá, přelijte ji rajčatovým protlakem a zarestujte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a omáčku nechte zhoustnout. Do pánve přidejte uvařené gnocchi, nasekaný libeček a promíchejte.

Reklama

Načítám