Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
V hlubší pánvi na olivovém oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli a přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Když je slanina zlatavá, přelijte ji rajčatovým protlakem a zarestujte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a omáčku nechte zhoustnout. Do pánve přidejte uvařené gnocchi, nasekaný libeček a promíchejte.