Hlavní obsah

Holit, nebo neholit?

Foto: Thinkstock

Mužů, kteří se holí všude, je čím dál vícFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chloupky všude, kam se podíváte. Taky vás štvou, nebo jim na patnerově těle dáváte „prostor k žití"? Naše anketa odkryla, co je pro vás sexy i odpudivé! Kdo by to řekl, že třeba jeho zarostlé nohy budou žádoucí?!

Článek

I když někdo to možná rád chlupaté, upravování či odstraňování chloupků od podpaží po nohy se stalo běžným zvykem. Důvodem je estetika, hygiena, náboženství, tradice i sexuální praktiky. Jak se říká: proti gustu žádný dišputát. Každý je přece jiný, a navíc má právo se rozhodnout, zda po holicím strojku či žiletce sáhne nebo ne. A to je právě to, co nás zajímalo. Zeptali jsme se vás, žen, zda na mužích v tomto směru vyznáváte přírodní styl, nebo se snad obejdete bez oholeného podpaží a dalších míst. Co odhalila naše anketa, na kterou jste odpovídaly v článku 8 signálů, že už je chlap zralý na vztah?

Do podpaží chloupky nepatří!

Díky ní jsme zjistili zajímavé skutečnosti. Pro to, aby v mužském podpaží nebylo po chloupcích ani památky, hlasovalo 8087 žen (52 % účastnic průzkumu), pro jejich zastřihávání jen 31 % (4855 čtenářek), ovšem přírodní styl bez úprav se líbí 16 % respondentek (2486 dámám). Hm, být to obráceně, tak asi muži nikdy nepřistoupí na sex do podpaží.

Foto: Thinkstock

V podpaží by chloupky neměly překážetFoto: Thinkstock

Že je jemný porost tváře sexy? To určitě!

S mužskou tváří je to sporné. Říká se, že ženy nejvíc sexuálně vzrušuje dvou až třídenní strniště na tvářích samců. V naší anketě o pouhé jedno procento hladká tvář převálcovala mužné strniště, a to se 49 % kladných reakcí (7468 čtenářek). Pro dlouhý plnovous se vyjádřilo jen jedno procento žen (231 hlasů), což naprosto chápeme. Ne každý se v něm umí chovat, když jí, nebo se miluje. Nudle od polévky přece jen patří do talíře a poškrábání v rozkroku asi není tím, co byste musela každý den v posteli absolvovat.

Pokud (taky) radši holátko, mrkněte na náš model zde. Jeho hrudník se leskne jako zrcadlo! Zeptejte se, kdo je nejkrásnější!

Okolo chlouby raději vyholit!

Když už jsme u toho sexu, tak holení pubického ochlupení mužů je stále celkem tabuizované téma. Někteří pánové hlásají, že na svoji chloubu nevztáhnou ruku se žiletkou, neboť si nechtějí připadat jako „baba". Ovšem kdyby věděli... 7576 čtenářkám (52 % žen) se líbí oholení pánského rozkroku „tak napůl“, o druhé a třetí místo jen tak tak soupeří přirozeně zarostlé (24 %) a zcela vyholené (23 %) intimní partie. Zlatá střední cesta tedy vítězí!

Je jasné, že žádná z nás nechce, aby na ni z pod slipů vykouknul třeba vyholený dráček Soptík nebo ultra kýčovité srdce, ale jemné prokácení hustého pralesa přijde vhod. „Potřebná je důsledná hygiena před holením i po něm z důvodu možných infekcí přenášených z kůže," upozorňuje ženský lékař Tomáš Minář směrem k holení všeobecně. Pro krásu se prostě musí trpět... Ale ty výhody!

Foto: Thinkstock

V podobných situacích je holení opravdu žádoucíFoto: Thinkstock

Pánové, spodek sundejte!

Pánové samotní stále řeší to, aby jejich penis vypadal delší a větší. Nejen proto se tedy (v ideálním případě) vyholují. Penis bez chloupků v okolí působí masivnějším dojmem. Navíc partnerka nemusí štětinky tahat ze zubů, když se uvolí k provádění orálního sexu. A i pro ni je varianta „na Kojaka“ (aspoň z obou stran penisu) přijatelnější ze zdravotních důvodů, neboť kde nejsou chlupy, nejsou ani zdraví škodlivé mikroorganismy, které by mohly nadělat paseku v její pochvě. Takhle to svému milému zdůvodněte, jestli vám vadí jeho houština!

Život na chlupaté noze

Od rozkroku se přesuneme k nohám. 13 418 účastnic průzkumu (91 % žen) se nejvíce přiklání k tomu, že je dobré porost na nohách nechat, aby jejich milý nevypadal jako Helenka Vondráčková s penisem při travesti show. Pouhých 7 % dotázaných dam (1071 čtenářek) se vyslovilo pro zkrácení porostu a 1 % (230 žen) projevilo svůj obdiv nad hladkýma nohama. Že by snad myslely na to, že léto končí a blíží se topná sezona? „Kožíšek je jako nový, ať mi ho vrátíš, Ivane…“

Je pravdou, že za takové osobní vytápění žádná faktura nepřijde… Ale vy si něco takového nejspíš dovolit nemůžete. Nebo ano? Troufly byste si mezi lidi s neoholenýma nohama, klínem nebo podpažím? Holíte se, nebo ne? A co váš partner?

Reklama

Načítám