Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Rum, voda, cukr, citronová šťáva. Hořící grog vám jistě zachutná nejen v chladných dnech!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1/2 dl rumu
  • 150 ml vody
  • 3 lžičky cukru krupice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 plátek citronu
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do nahřáté sklenice dejte cukr a zakápněte citronovou šťávou, pak dolijte vroucí vodou a zamíchejte. Na povrch horkého nápoje položte tenký plátek citronu, na něj hned opatrně nalijte rum, který předem trochu nahřejte, zapalte ho a ihned podávejte. Jakmile se nápoj lžičkou promíchá, hořící grog zhasne.

Jste za mrazivých dní spíš milovníci grogu, nebo svařeného vína? 

Načítám