Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Venku je zima a nevlídno? Zahřejte se něčím horkým. Slavnostní grog patří ke skvělým tipům!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 ml červeného vína
    12
  • 0,3 dl Napoleona Ambasadora
    8
  • 30 g cukru krupice
  • 1 svitek skořice
  • 3 ks hřebíčku
  • 1 ks pomeranče
  • 1 ks citronu
  • 30 g rozinek
  • 30 g mandlí
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do 100 ml vody dejte cukr, skořici, hřebíček, kůru z citronu a pomeranče a vše povařte asi 10 minut. Vyjměte koření a kůru, přidejte šťávu z citronu a pomeranče, červené víno, rozinky, na délku posekané mandle a znovu přiveďte do varu. Před servírováním přidejte Napoleon, vše nalévejte přes sítko.

V mrazivých dnech máte raději grog, nebo svařené víno? 

Související témata:

Načítám