Hlavní obsah

Výběr mužů podle horoskopu. Beranky hledají zlobivé kluky, Račice mamánky, Lvice chudáčky

Foto: pacfoto, Shutterstock.com

Foto: pacfoto, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo to nikdy nezažil, ať hodí kamenem – víte, že tenhle jeden konkrétní typ mužů vám do života rozhodně nic dobrého nepřinese, ale stejně vás to k němu pořád dokola táhne. Na koho by si měla dávat pozor jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Dobře to víte: máte konkrétní typ chlapa, který vás prostě přitahuje, ačkoli to nikdy nedopadne dobře. A i když se snažíte, jak chcete, stejně vám do cesty přijde další takový a vy znovu podlehnete. Vystupte z tohoto bludného kruhu tím, že si na tenhle konkrétní typ začnete dávat pozor a automaticky se mu vyhnete, přitažlivost nepřitažlivost! Každé znamení zvěrokruhu tíhne jiným směrem a my vám prozradíme, na co dát bacha a kdy poslechnout blikající kontrolky, které hlásí, že tudy cesta nevede.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Beranky touží po nebezpečí, přitahuje je neznámo a nejistota, zkrátka si dost často opakovaně najdou bad boye, který si s nimi jen pohrává a nestojí o ně doopravdy. Ano, je to vzrůšo a dobrodružství, když nevíte, jestli se vám ještě zítra ozve nebo ne, jasně, jeho jistá hrubost a neotesanost vás mohou přitahovat – ale opravdu je tohle dobré pro vaše psychické zdraví z dlouhodobého hlediska? Ani náhodou. Až se příště objeví zase nějaký chlapík, co vás má od začátku docela na háku, ostentativně se neváže a zavolá jednou za uherský rok, berte do zaječích!

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Ženy narozené ve znamení Býka touží po stabilitě, klidu a harmonii… A to do takové míry, že dost často vyhledávají protějšek, který jim tohle všechno poskytne, ale také je nehorázně nudný. Mají pocit, že nevadí, když se jim z partnera nepodlamují kolena, když si dají malého šlofíčka, zatímco mluví, hlavně když je hodný a je na něj spoleh. Ale tak to nefunguje. Býci mají vytříbený vkus a potřebují mít po svém boku někoho sofistikovaného a okouzlujícího. Zapomeňte na nudné patrony a klidně trochu zariskujte.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Ženy narozené ve znamení Býka touží po stabilitě, klidu a harmoniiFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženkyně se jeden den probudí jako nadšené dobrodružky, druhý den jako okouzlující divy a třetí den jako nespolečenský nabručený blob. A občas podlehnou nutkání najít si někoho, kdo bude stejně proměnlivý a nestálý jako ony. Na první pohled se zdá, že by to mohlo fungovat, že se tak ani jedna polovička páru nezačne nikdy nudit a všechno bude, i když třeba trochu divoce, klapat. Chyba lávky. Zapomeňte na nespolehlivé bohémy a lovte spíš ve vodách zodpovědných mužů. Blíženkyně potřebují ukotvit a zklidnit, horskou dráhu obstaráte vy, teď k sobě potřebujete klidný přístav.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Račice vede jejich pečovatelská povaha a věčná touha se o někoho starat do náručí neschopů a budižkničemů, kteří se o sebe neumí postarat, mamánkovsky spoléhají na partnerku ve všem a vyžadují plný servis, který jim donedávna poskytovala maminka. Zapomeňte na ně, s někým takovým šťastné nebudete. Ano, pečovat o svou rodinu je naplňující a nikdo neumí vytvořit pocit domova tak jako vy. Ale s parťákem, který odvede svou polovinu práce, se vám ten domov bude tvořit daleko lépe. Nehledejte dítě, o které budete pečovat, ale dospělého muže.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvice chtějí být uctívány, hýčkány a opečovávány, a to do té míry, že se často rozhodují zůstávat s patolízaly a submisivními chlapíky, kteří se jim plazí u nohou a bojí se zvednout hlavu. Ano, obdiv je krásná věc, ale aby partnerství mohlo fungovat, potřebujete někoho, kdo vám bude roven, kdo se nebude bát projevit svůj názor, i když se od toho vašeho bude lišit – a při tom všem vás bude respektovat a obdivovat. Potřebujete vedle sebe silnou osobnost, tak se rozhodně nespokojte s chudáčkem bez názoru a cíle.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Lvice chtějí být uctívány, hýčkány a opečováványFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou velmi pragmatické a rozumné znamení, takže málokdy udělají nějaký velký přešlap nebo tíhnou ke „špatnému typu“ partnera. Ovšem jednu věc dělají dost často: místo srdce poslechnou rozum. Ano, to sice vede k dobrým rozhodnutím, ale nechcete také prožít velkou lásku jako z filmu nebo románu? Zamilovat se bezhlavě a vášnivě, i když to rozumově nedává ani trochu smysl? Zkuste někdy povolit otěže a nechat se smést svými city, ovládnout srdcem, poslat mozek na dovolenou. Nerozhodujte se vždycky hlavou.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou od přírody dost nerozhodné a… no, váhavé, jak už jejich znamení naznačuje. I proto se často vrací k velmi autoritativním typům, volí muže, kteří rozhodnou za ně a naplánují jim život jako podle jízdního řádu. Nikdo ale nemůže fungovat v takové nesvobodě, kdy je všechno rozhodnuto za něj. Ano, do jisté míry to Vahám ulehčí, ale brzy se začnou cítit jako v pasti. Přijměte odpovědnost za svůj život a začněte se rozhodovat samy, vykašlete se na alfa samce, co musí mít první i poslední slovo, a hledejte někoho, kdo vám naopak dá prostor a s rozhodováním vám pomůže.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Tajuplné Štírky jsou zmítané svou vášnivou povahou a touží zažít velkou lásku jako z červené knihovny. I proto často tíhnou k vášnivým, nespoutaným typům a z toho pak plyne soužití v italské domácnosti, kde jsou hádky na denním pořádku a nádobí létá vzduchem minimálně obden. Ano, emoce a vášně jsou pro vztah důležité, usmiřovací sex je rozhodně fajn, ale dlouhodobě se v takovém vztahu, kde si každý jede na svoje triko a prosazuje jen sebe, kde každou chvíli bouchnou saze, fungovat nedá. Na troše klidu není nic špatného.

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Štírky jsou zmítané svou vášnivou povahouFoto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelkyně je velmi důležité, aby si s partnerem hodně rozuměly na tom kamarádském levelu, aby měli stejné koníčky, názory, aby spolu vycházeli, dovedli se zasmát a všechno spolu sdílet. To je samozřejmě ve vztahu klíčové, ale Střelkyně by měly mít na paměti, že nehledají kamaráda a že ve vztahu musí být také jiskra. Nezapomeňte pátrat po vzájemné chemii a přitažlivosti. Bez té to sice bude pěkný vztah, ale vždycky vám bude něco chybět – a dost možná ani nebudete vědět, co přesně. K lásce patří i to sexuální napětí.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorožky často podléhají přáním a očekáváním svého okolí a hledají si toho, koho by si najít „měly“. Říká vám okolí, ať si najdete doktora, protože mít někoho takového v rodině je nad zlato? Jak je libo. Potřebují vaši rodiče zetě byznysmena, který převezme rodinný obchod? Ale jistě. Kamarádky do vás hučí, že partner rozhodně nemůže být mladší než vy, protože se to nehodí? Mají pravdu. Takže pozor. Nemají. Nikdo nemá. Řiďte se při výběru tím, co chcete vy, ne tím, co se od vás čeká. Tradice a očekávání jsou jedna věc, ale vy si musíte žít svůj život podle sebe. Nenechte nikoho vybírat za sebe.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnářky si žijí svůj kreativní a rozlítaný život, chvíli na jednom místě, chvíli na druhém, stále ve větru a na cestách. A mají pocit, že jejich partner by to měl vyvažovat, vytvářet to teplo rodinného krbu a trpělivě na ně čekat. No, ano i ne. Jasně, do určité míry je fajn postavit vztah na protikladech, ale nehledejte si k sobě někoho, kdo na vás bude neustále jen čekat a čekat. To nebude prospívat ani jemu, ani vám. Hledejte si k sobě parťáka, klidně umírněnějšího a domáčtějšího, než jste vy, ale stále někoho se silnou osobností, kdo si umí vystavit svůj vlastní život a nebude jen vaším ocáskem.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Poddajné a snivé Ryby bohužel tíhnou k tomu, že si hledají protějšky naprosto opačné své povaze: hrubiány, násilníky, agresivní typy, co se neustále prosazují a sobecky upřednostňují svoje potřeby nad potřebami všech okolo. Ti je pak týrají a využívají a Ryby v takovém vztahu trpí, až dočista zmizí. Zapomeňte na všechny panovačné vůdce, egoisty a silné macho hulváty. Jejich autorita vás přitahuje, ale potřebujete někoho, kdo se také postará o vás, kdo nebude zneužívat vaší vrozené laskavosti a mírumilovnosti. Nehledejte hulváta, ale hodného kluka.

Žádný obecný horoskop nepředurčuje ničí život. Sluneční znamení jsou pouze symboly určitých archetypů. Podobné znáte z pohádek či mýtů a ztělesňují je filmoví i románoví hrdinové. V tomto podání jde o určitý soubor pravděpodobných vlastností a schopností. Je jen na každém jedinci a jeho osobní vůli, které využije a které zneužije. Pamatujte: Hvězdy radí, ale váš osud neurčují!

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám