Hlavní obsah

Která znamení se řídí horoskopy a kdo jim vůbec nevěří?

Foto: ViChizh, Shutterstock.com

Foto: ViChizh, Shutterstock.com

Reklama

Pro někoho jsou horoskopy jen snůška blábolů, jiný podle nich může měnit důležitá životní rozhodní, další jim moc nevěří, ale co kdyby… Jak se jednotlivá znamení zvěrokruhu staví k astrologii a ezoterice obecně?

Článek

Tajemno a mystično je něco, co lidi fascinuje už od pradávna. Vysvětlujeme si tak věci, které naše mysl není schopna přijmout. Náhody a šance, které jsou zkrátka příliš podezřelé na to, aby se staly „jen tak“. Přístup k ezoterice ovlivňuje i to, kdy jsme se narodili a naše znamení zvěrokruhu. Kdo má ke spirituálnu blízko a kdo stojí naopak pevně nohama na zemi a o astrologii a dalších disciplínách si myslí, že jde jen o nafouknutou bublinu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Tohle ohnivé znamení stojí spíše nohama na zemi a zabývá se praktickými věcmi, nikoli ezoterikou. Berani však mají ego velké až na půdu a rádi se kdykoli dozví něco nového o sobě, takže se čtení horoskopů nevyhýbají, i když by to nejspíš nepřiznali. Kromě toho se snadno dovedou nadchnout prakticky pro cokoli. Pokud je zaujme nějaká duchovní praxe, můžou pro ni nadchnout i spoustu lidí. Právě kolem Beranů se často formují nejrůznější kulty, ale zda i oni věří tomu, co kážou… to už je věc druhá.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou pragmatici a duchovno a ezoterika nejsou nic pro ně. Astrologie, numerologie, čakry, to všechno jsou pro ně jen žvásty, které občas vycházejí, protože jsou prostě hrozně obecné. Jsou snad nejmaterialističtěji založeným znamením v celém zvěrokruhu, na věci si potřebují sáhnout, jinak jim nevěří. Pokud si sami něco duchovního prožijí, stráví nejspíše zkoumáním tohoto fenoménu zbytek života, natolik se nadpřirozeno vymyká jejich pohledu na svět.

Foto: GalacticDreamer, Shutterstock.com

Býk je materialista s nohama na zemi, horoskopům nevěříFoto: GalacticDreamer, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Zvídaví Blíženci rádi věci zkoumají a mají velmi otevřenou mysl. Proto rozhodně není neobvyklé, že je v jednu chvíli začne zajímat taky ezoterika. Nikdy nebudou slepě věřit čemukoli jen proto, že to někdo řekl, ani náhodou. Podrobí předmět svého zájmu detailnímu zkoumání, načtou si kdeco, promluví s kdekým a pak si udělají vlastní názor. Stejně jako u všeho, jsou i u nadpřirozena a spirituality Blíženci rozpolcení a najdou se mezi nimi jak naprostí skeptici, tak i nadšení příznivci. Jejich názor se navíc v životě dost často mění a vyvíjí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou velmi vnímaví a jako ostatní vodní znamení mají ke spiritualitě blízko. Jejich vrozená naivita jim navíc velí věřit lidem, prostě proto, že jsou tak nastaveni. Často jsou velmi nadšenými příznivci astrologie, den začínají čtením horoskopu a končí meditací. Na tom není nic špatného. Díky své vnímavosti jim totiž práce s energiemi „jde od ruky“. Pozor jen na přílišnou důvěřivost a jedince, kteří toho využívají k vlastnímu obohacení. I těm totiž Raci rádi a snadno uvěří.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvy to táhne k astrologii převážně z toho důvodu, že se chtějí dozvědět víc o sobě, prozkoumat vlastní osobnost a třeba i vyřešit nějaké skryté problémy. Jejich zájem však bývá málokdy hlubší, spíše je začne brzy bavit zase něco jiného. Ezoteriku neodsuzují a dokážou pochopit, proč někoho přitahuje – je to určitá forma seberozvoje, a ten je všem Lvům blízký. Navíc z většiny horoskopů vycházejí dost dobře, a to je hladí po egu.

Foto: Natalie magic, Shutterstock.com

Lvy na horoskopech baví, že jsou o nichFoto: Natalie magic, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jakkoli je to zvláštní, organizované a racionální Panny si cestu k duchovnu a ezoterice dost často najdou. Většinou přes zdraví, protože to je pro ně podstatné téma, zajímají se o fungování vlastního těla, ekologii a životní prostředí. Občas je odsud jen krůček k něčemu spirituálnějšímu. Navíc je přitahují tradice a zavedené rutiny, ze kterých většina mystiky vychází. Lidé narození v tomto znamení nejsou zvlášť velcí nadšenci, ale rozhodně je ezoterika částečně oslovuje.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou přelétavé vzdušné znamení, což v první řadě znamená, že jsou hodně zvědavé. A taky často podléhají trendům. Když tedy zrovna frčí New Age a všemožné alternativní medicíny, je dost pravděpodobné, že se do nich vrhnou po hlavě a zařadí je do svého života. Jestli u ezoteriky zůstanou, záleží hlavně na lidech kolem nich. Váhy podobné nadšení a zájmy rády sdílejí, takže pokud se najde dostatek stejně smýšlejících kamarádů, může jim láska k astrologii vydržet dlouhá léta.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Nejmystičtější ze všech znamení, ke spiritualitě a tajemnu má ze všech nejblíže. Štíři se o své lásce k ezoterice většinou nijak zvlášť nešíří, stejně jako o ničem ve svém životě, ale běžně si vykládají karty, čtou horoskopy a před spaním rituálně pálí snítku šalvěje pro lepší sny. Kromě toho je baví se v tomto oboru vzdělávat, shánět informace a pronikat do okultismu hlouběji. Nejsou nekritičtí, právě naopak – chtějí vědět úplně všechno, aby si pro sebe dokázali vybrat to nejlepší a nejzajímavější.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou velmi přímočaří a rozhodně jen tak ledasčemu neuvěří. Všechna ezoterika jim přijde jako velký povyk kvůli ničemu a taky trochu jako výmluva pro ty, kterým se nedaří a chtějí to na někoho hodit. Oni si na svém osudu pracují sami a rozhodně za to nemůžou hvězdy, čísla ani karty. Na druhou stranu jsou laskaví a rozhodně se nikomu nevysmějí jen proto, že věří něčemu jinému než oni. Rádi si nechají všechno v klidu vysvětlit a jsou připraveni změnit názor, pokud bude mít protějšek dobré argumenty.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Možná se vám podaří Střelce přesvědčit o duchovnu, ale jim samotným to moc neříkáFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi astrologii nevěří, ani náhodou, přes to vlak nejede. Všemožné věštění a vykládání budoucnosti jim přijde nesmyslné, nahodilé a vágní, nic, čemu by měli věnovat svůj čas. Na druhou stranu k nějaké hlubší spiritualitě si občas cestu najdou. Milují totiž rituály a tradice a chápou, že právě z nich mystika často vychází. Budou se však spíše duchovnem zabývat sami než organizovaně, přijde jim to příliš niterné a sdílení podobně intimních věcí s kýmkoli jiným jim není vlastní.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři mají ohromně otevřenou mysl a velmi svobodný přístup k čemukoli, i k ezoterice a spiritualitě. Na duchovnu jim nepřijde nic zvláštního, berou ho zkrátka jako součást života: stejně jako si čistíme zuby bychom měli pečovat i o naši duši. A jestli si k tomu někdo vybere astrologii, meditace nebo rituální obětování, to už je jeho věc. Právě Vodnáři jsou ochotní uvěřit i té největší šílenosti, pokud jim nějak zapadne do vlastního náhledu na svět.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou znamení, které dovede opravdu hluboce a přesvědčeně věřit, ať už v Boha v rámci nějakého organizovaného náboženství, v přírodu, ezoteriku nebo zkrátka nějaké nadpřirozeno. Transcendentální věci jsou pro ně přirozenou součástí života, nevěří ani na okamžik tomu, že existuje jen materiální svět. Často dovedou věřit až nekriticky a naivně, dají se snadno zneužít. Jsou to velmi citliví a vnímaví lidé, kteří zkrátka mají k mystičnu opravdu blízko.

Reklama

Načítám