Hlavní obsah

Houbové ravioli s červeným pepřem a rukolou

Hodnocení:
(42)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
střední

Plněné italské taštičky plněné sýrovou krémovou náplní, s na másle opečenými žampiony a rukolou si zamilujete. Pepřem nešetřete, nepálí!

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • extra panenský olivový olej
  • 2 lžíce mascarpone
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl
  • 250 g žampionů
  • 2 plátky másla
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • 50 g sýru Philadelphia
  • pepř červený celý
Článek

Postup

Krok 1: Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet. 

Krok 2: V misce promíchejte sýr Philadelphia, mascarpone, parmazán a sůl. Nakrájejte žampiony na plátky a zprudka je orestujte na másle. Osolte a houby uchovejte teplé.

Krok 3: Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta naneste hromádky sýrové směsi o velikosti necelé polévkové lžíce a ve stejných rozestupech, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každé hromádky náplně zmáčkněte

Krok 4: Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli a dejte je vařit do osolené vroucí vody. Jakmile ravioli vyplavou, jsou hotové. Ravioli podávejte s plátky opečených hub, rukolou a s červeným pepřem.

ynezorPumanzeSaNyknalC