Hlavní obsah

Hovězí maso s karamelizovanou mrkví

Hodnocení:
(10)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
střední

Přichází podzim a s ním i čas sklizně různé kořenové zeleniny. Je potřeba toho využít, a proto jsme si pro vás připravili recept na vařené hovězí maso s karamelizovanou mrkví.

Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g hovězího předního masa
  • sůl
  • 4 mrkve
  • šťáva z jednoho citronu
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • čerstvý mletý pepř
  • brambory na přílohu
Článek

Postup

Krok 1: Hovězí maso dejte do papiňáku, zalijte vodou, osolte a vařte ho asi 30 minut doměkka, mimo papiňák to bude trvat něco přes hodinu, záleží na typu masa, které máte – z mladého býka je to přece jen něco jiného než ze staré krávy.

Krok 2: Mrkev očistěte tak, jak je popsáno v receptu na karbanátky, a nakrájejte na nudličky.

Krok 3: Na pánvi rozpusťte máslo a mrkev na něm opékejte asi 5 minut, pak ji zasypte třtinovým cukrem, který nechte zkaramelizovat, a opékejte ji ještě asi 5 minut, dokud není skoro měkká, ale stále křupavá – prostě na skus. Pak mrkev zakápněte citronovou šťávou, dochuťte čerstvě mletým pepřem, případně i špetkou soli, a je hotovo.

Krok 4: Podávejte s pečenými nebo vařenými novými bramborami a na plátky nakrájeným vařeným hovězím masem.

Jako další recept, ovšem tentokrát spíš k snídani, svačině nebo k lehké večeři, zkuste pomazánku z pečené mrkve.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek