Hlavní obsah

Levná, jednoduchá a skvělá! Pomazánka z pečené mrkve

Foto: autorka

Netradiční mrkvová pomazánka se chuťově báječně snoubí s tmavým chlebem nebo pečivemFoto: autorka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednochuchá a výborná pomazánka je z pečené mrkve. Pošmákne si na ní rodina třeba k večeři, ale báječně se hodí i na slavnostnější jednohubky pro návštěvu.

Článek

Právě pečení jí dodá příjemně karamelovou chuť, takže se nad talířem nebudou šklebit ani jedinci, co mrkev nemají právě v lásce. V kombinaci s nadýchaným krémovým sýrem a dalšími igrediencemi je to prostě něco!

Na 4 porce budete potřebovat: 3 mrkve, 100 g krémového sýra, 3 stroužky česneku,šťávu z půlky citronu, slunečnicová nebo dýňová semínka, olivový olej, kari, římský kmín, sůl

Postup: Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte k ní česnek ve slupce, všechno pokapejte olivovým olejem a lehce osolte. Pečte asi 20 až 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud mrkev úplně nezměkne. Česnek vyloupejte a společně s mrkví a krémovým sýrem rozmixujte dohladka. Na ochucení použijte citronovou šťávu, půl lžičky kari, špetku římského kmínu a podle chuti případně dosolte. Pomazánku namažte na pečivo a podávejte sypané nasucho opraženými semínky.

Tipy pro gurmány

Pokud máte rádi pikantní jídla, nebojte se do mrkvové pomazánky přidat ještě trošku vločkového chilli. Z krémového sýry připravíte i spoustu dalších lahůdek. Třeba vám přijde k chuti lehká tuňáková pomazánka. A do třetice vám nabídneme recepty na tři pomazánky s čerstvými bylinkami, které chutnají po jaru.

Tak co, zkusíte zase jednou něco nového?

Reklama

Související témata:

Načítám