Hlavní obsah
3,6
(8)
Foto: Klimatis019, Shutterstock.com

Foto: Klimatis019, Shutterstock.com

Mrkev se na jedné straně tváří jako velmi obyčejná zelenina. Na straně druhé ale i vy doma jistě děláte mnoho jídel, která se bez mrkve neobejdou. Tak co takhle vyzkoušet mrkvové karbanátky?

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g míchaného mletého masa
  • 3 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Mrkev očistěte, v této roční době stačí oprat ji pod tekoucí vodou a trochu „odrbat“ drátěnkou nebo rukavicí na zeleninu. Pak ji nastrouhejte nahrubo.

02.

Cibuli a bazalku nasekejte najemno, česnek prolisujte k masu s mrkví, přidejte sůl, pepř a vajíčko a vše promíchejte.

03.

Z těsta v dlani vytvořte malé kuličky, které narovnejte do pekáče, podlijte asi do 1 centimetru výšky kuliček vodou a dejte péct asi na 40 minut při 180 stupních Celsia. Na konci pečení teplotu zvyšte na 210 stupňů a nechte udělat kůrčičku.

Pokud nemáte mrkev rádi, upečte si kuřecí karbanátky v troubě.

Reklama

Související témata:

Načítám