Hlavní obsah
3,3
(28)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Na lehký víkendový oběd nebo rychlou večeři se skvěle hodí hovězí Stroganoff.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g hovězí roštěné
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 250 g žampionů
  • 1 lžíce anglické hořčice
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše olivového oleje. Přidejte prolisovaný česnek a nechte rozvonět. Maso nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete a zlehka zaprašte hladkou moukou. Orestujte s cibulí dozlatova. Podlijte trochou vývaru a duste doměkka.

02.

Žampiony nakrájejte na plátky a přidejte k masu. Poduste doměkka. Pokud máte rádi ostřejší jídlo, můžete dochutit anglickou hořčicí a worcesterem. Vmíchejte zakysanou smetanu. Podávejte s širokými nudlemi nebo rýží posypané nasekanou petrželí.

Jak připravujete hovězí roštěnou vy?

Reklama

Související témata:

Načítám