Článek
Postup
01.
Kosti na polévku vložte do hrnce s vodou, přiveďte k varu a následně stáhněte plamen na minimum, aby polévka jen lehce probublávala. Tímto způsobem kosti vařte aspoň dvě hodiny, dokud nebude maso úplně měkké a kosti dokonale vyvařené.
02.
Kosti vyndejte, vývar sceďte a potom do něj vložte všechnu očištěnou zeleninu (stroužky česneku i cibulky také vcelku!), pomalu ji vařte asi 15–20 minut doměkka. Mezitím si připravte knedlíčky. Namletá játra nebo kupovanou zavářku vložte do misky, přidejte prolisovaný česnek, žloutek a majoránku a vše promíchejte.
03.
Takřka do měkka uvařenou zeleninu vyjměte, nechte trochu zchladnout a spolu s masem z kostí ji nakrájejte na malé kostičky. Výjimku tvoří jen česnek a cibulka, které nechte v polévce jednoduše v kuse, větší cibulky můžete rozkrojit na poloviny.
04.
Polévku opět přiveďte k varu a po lžičkách do ní vkládejte játrovou zavářku – vytvoří se tak knedlíčky. Do vývaru vhoďte nudle, celerovou a petrželovou nať, libeček a majoránku, přidejte sůl a pepř, pokrájenou zeleninu a maso a vše ještě asi 3 minuty vařte.