Hlavní obsah

Hruškový dort

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Na hrušky lze natrefit na zahradě, ale i v obchodech, kde jejich ceny klesají třeba až k 20 korunám za kilo. Tak proč z nich nepřipravit něco sladkého? Vyzkoušejte tento jedinečný hruškový dort.

Ingredience pro:
1 forma o průměru 22 cm
Na těsto
  • 2 vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 250 g hladké mouky
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 60 g oleje
  • 120 ml horké vody
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
Na náplň
  • 4 hrušky
  • 400 ml sladšího bílého vína
  • 400 ml vody
  • šťáva z jednoho citronu
Článek

Postup

Krok 1: Hrušky oloupejte, odkrojte jim podstavy, ale stopky nechte na místě. Do hrnce nalejte víno, 400 ml vody, šťávu z citronu, ponořte do nálevu hrušky a vše vařte 10 minut. Pak hrušky vyndejte stranou na prkénko a nechte je zchladnout.

Krok 2: Mezitím dejte do mísy vejce, cukr, mouku, mléko, olej i prášek do pečiva, vše dobře promíchejte za přilévání horké vody.

Krok 3: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, na dno nalejte trochu těsta, do něj posaďte hrušky a dolejte zbytek těsta. Pečte asi 50 minut.

ynezorPumanzeSaNyknalC