Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Na hrušky lze natrefit na zahradě, ale i v obchodech. Tak proč z nich nepřipravit něco sladkého? Vyzkoušejte tento jedinečný hruškový dort.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
22 cm průměr formy
Těsto
  • 2 ks vejce
    3
  • 200 g cukru moučka
  • 250 g hladké mouky
    1
  • 100 ml plnotučného mléka
    7
  • 60 g oleje
  • 120 ml horké vody
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
Náplň
  • 4 ks hrušek
  • 400 ml bílého polosladkého vína
    12
  • 400 ml vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hrušky oloupejte, odkrojte jim podstavy, ale stopky nechte na místě. Do hrnce nalejte víno, 400 ml vody, šťávu z citronu, ponořte do nálevu hrušky a vše vařte 10 minut. Pak hrušky vyndejte stranou na prkénko a nechte je zchladnout.

02.

Mezitím dejte do mísy vejce, cukr, mouku, mléko, olej i prášek do pečiva, vše dobře promíchejte za přilévání horké vody.

03.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, na dno nalejte trochu těsta, do něj posaďte hrušky a dolejte zbytek těsta. Pečte asi 50 minut.

V obchodě je obrovský výběr druhů hrušek, ale vy nevíte, který je právě na pečení ten nejlepší? Podívejte se na náš článek, kde vám poradíme.

Energetická hodnota celkem pro: 22 cm průměr formy
Energie13 285,9 kJ
Bílkoviny46,97 g
Tuky77,67 g
Sacharidy552,27 g
Sůl0,52 g
SAFA13,34 g
Vláknina31,74 g
Cukry293,27 g
Související témata:

Načítám