Článek
Postup
01.
Do mísy nebo na vál, tedy postupně, navrstvěte suroviny na těsto, které by měly mít pokojovou teplotu. Rukama je propracujte v hladké soudržné těsto.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová
02.
Hotové těsto obalte potravinovou folií a nechte ho v lednici asi hodinu odpočívat. Poté ho rozdělte na čtvrtiny a každou z částí vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na asi 1,5 mm vysoký plát. Vykrajujte kytičky střední velikosti, které skládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem.

Foto: Greta Blumajerová
03.
Troubu zapněte na 180 stupňů.
04.
V misce rozšlehejte vejce s mlékem a mašlovačkou každou z hvězdiček potřete. Pak vždy do jejich středu navršte plátky mandlí, posypte vanilkovým cukrem a může se péct – trvá to asi 7–8 minut.

Foto: Greta Blumajerová