Hlavní obsah

Ideální kousek na začátek podzimu? Dlouhá sukně!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protože neodhalují téměř ani kousek nohou, bývají často podceňovány. Maxisukně přitom mají prokazatelně něco do sebe! Na které se vyplatí zaměřit a s čím vším je můžete kombinovat?

Článek

Až si prohlédnete looky stylistky Šárky Štursové, bude slovo „nuda“ tím posledním, co vás v kontextu s dlouhými sukněmi napadne. Zrovna tak byste je neměly předčasně zavrhovat z pouhé obavy, že zrovna vám nesluší. Možná jste jen zatím nezkusily ten správný střih. Vyvrátit musíme i mýtus, že dlouhé sukně nelichotí ženám s menší postavou. Naopak – sahají-li výše do pasu a nejsou zbytečně široké, dokážou spodní polovinu těla až zázračně natáhnout. A co k nim obléknout?

Oprašte bomber

Jestli jste si v posledních letech pořídily bundu ve stylu bomberu, určitě ji vytáhněte z šatníku. Svršky sahající do pasu totiž k dlouhým sukním perfektně pasují a ležérní bomber navíc tento kousek příjemně „shodí“, stejně jako přidrzlé biker boots. A pozor: nezakrývejte pas tím, že tričko necháte koukat ven – pěkně ho zastrčte do sukně. Fungovat bude samozřejmě i spojení jak s klasickou koženou bundou, tak i semišovou, která bude v rámci celku působit jemněji.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Sobje, prodává Czech Labels & Friends, info o ceně v obchodě), triko (Lindex, 499 Kč), bomber bunda (Calvin Klein Jeans, prodává Van Graaf, 4299 Kč), kožené boty (Reserved, 1999 Kč), kabelka (French Connection, 899 Kč), sluneční brýle (Komono, 1290 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Přidávejte vrstvy

Přestože by si většina z nás nejraději odhlasovala věčné léto nebo alespoň jaro, musíme se začít připravovat na nefalšovaný podzim. Jednu (módní) výhodu to ale přece jen má – díky vrstvení můžete vytvořit stylově nápadité kombinace. Až příště nebudete vědět, co obléct k dlouhé sukni, sáhněte po košili, nechte její spodní část rozepnutou a přidejte přes ni stylový svetřík. Na závěr nezapomeňte povytáhnout jeho rukávy a nechte z nich vykukovat košili. Přes komplet můžete později přehodit třeba klasický trenčkot.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Odivi, prodává Czech Labels & Friends, info o ceně v obchodě), košile (G-Star Raw, prodává Van Graaf, 2199 Kč), svetr (TwinSet, prodává Van Graaf, 3799 Kč), náušnice (Reserved, 119 Kč za set), kožené boty (H&M, 1499 Kč), prsteny (COS, info o ceně v obchodě), kabelka (Lindex, 799 Kč), sluneční brýle (Marc Jacobs, 3599 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Lehká sukně versus objemný svetr

Víte, co vám pořád opakujeme o módních kontrastech… Ze stylových protipólů často vytvoříte ty nejzajímavější kombinace. Takže jestli si chcete ještě chvíli užít lehkou sukni, spárujte ji s pořádně huňatým svetrem a klidně rovnou rolákem. Bonus? Maximální zahřátí!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Polo Ralph Lauren, prodává Van Graaf, 3999 Kč), svetr (COS, 2750 Kč), náušnice (Reserved, 129 Kč), boty (Kazar, prodává VaNa1, 1495 Kč), náramek (COS, info o ceně v obchodě), kabelka (Tezyo, 2090 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Jiný přístup

Blíží se doba, kdy se budou vytahovat šátky a šály. Než si je však začnete uvazovat kolem krku, zkuste je využít trochu jinak. Odkoukat můžete tip stylistky Šárky Štursové: šátek přehodila modelce přes rameno a oba cípy upevnila páskem. A jestli chcete namítat, že vám teplo v oblasti krku bude chybět, klidně tento postup proveďte u oblíbeného roláku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (COS, 1900 Kč), rolák (H&M, 1499 Kč), šátek (Calvin Klein, prodává Van Graaf, 1499 Kč), pásek (Lindex, 349 Kč), kabelka (Trussardi, prodává Van Graaf, 3999 Kč), sluneční brýle (Reserved, 249 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Všechno končí u mikiny

Snad jste si nemyslely, že ji z toho vynecháme! Mikina patří k nejpohodlnějším a nejstylovějším kusům sezony a momentálně se nosí bez přehánění ke všemu. Nejvíce se kombinuje právě s ryze ženskými kousky, jako jsou sukně nebo šaty, tak si na ni vzpomeňte, až vám příště dojdou módní nápady.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (French Connection, 1300 Kč), mikina (LaFormela, prodává Czech Labels & Friends, 4900 Kč), tenisky (Tommy Hilfiger, prodává Destroy, 2190 Kč), náušnice (Reserved, 119 Kč za set)Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování

  • Modelka - Eliška M. (Czechoslovak Models)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Soňa Šajdáková
  • Golf Klub Čertovo břemeno - Adresa: Alenina Lhota 5, Jistebnice, cebr.cz

Nosíte dlouhé sukně, nebo vás maxidélka příliš nebere?

Související témata:

Načítám