Hlavní obsah

Usedlé midisukně? Přesvědčíme vás o pravém opaku!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Označovat je kvůli jejich délce za usedlé, nebo dokonce nudné by bylo krátkozraké. Midisukně si za poslední léta vydobyly status super módního kousku, a navíc je najdete v tolika stylových variantách, že by byla věčná škoda je zavrhnout.

Článek

Midisukně neumějí – na rozdíl od svých mikrosourozenců – působit prvoplánově ani příliš vyzývavě, což je rozhodně jejich plus. Délku do půlky lýtek navíc rozhodně nedoporučujeme jen ženám, které nechtějí odhalovat nohy. Midiverzi můžete milovat a nosit i v případě, že se obvykle vyžíváte v kratších sukních.

A než namítnete, že zrovna vám nesluší: zaprvé, často jde jen o (ne)zvyk, zadruhé, i midi má spousty variant. Když si vyberete sukni sahající výše do pasu (a nezkazíte dojem topem, který pas zakrývá), nemusíte se bát ani optického zkrácení postavy. Mididélky mimochodem miluje i módní ikona a návrhářka Victoria Beckham (44), která měří něco málo přes 160 centimetrů.

Síla odlesků

Metalické barvy nás ještě neomrzely a – jak je vidno – ani návrháře. Cítíte to stejně? Pořiďte si nepřehlédnutelnou sukni s kovovým odleskem. My máme slabost pro studené stříbro, samozřejmě ale můžete zvolit i měď nebo zlato (tady opatrně s doplňky i topy, v tomto případě je méně opravdu více). A co je na výrazných sukních, jako je tato, nejlepší? Že jim to nejvíce sluší v doprovodu čistých a jednoduchých kusů. Sněhově bílá halenka dá sukni dostatek prostoru zazářit. Doslova a do písmene.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: halenka (H&M, 999 Kč), sukně (Karen Millen, info o ceně v obchodě), kožené boty (Gino Rossi, 1940 Kč), kabelka (Orsay, 549 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Volány a volánky

Oblíbeným trendem sezony jsou také volánky všeho druhu, které do šatníku vnesou jakousi hravost. Infantilně ale rozhodně působit nemusí. Kombinace světlé sukně a krajkového topu je naopak velmi ženská a elegantní, i když sportovně přiznáváme, že střih à la mořská panna nepatří obecně k těm nejlichotivějším. Pokud ale zrovna vám svědčí a volánky vám nejsou proti srsti, určitě dejte podobné sukni šanci.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (H&M, 899 Kč), sukně (COS, 2500 Kč), sluneční brýle (H&M, 249 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 2080 Kč), boty (Tezyo, 2023 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Když milujete lehkost

Puntíkatá sukně se může chlubit lehoučkým materiálem, který na těle ani neucítíte. Slušet jí to bude v doprovodu letních topů. Když ale venku nebudou vládnout vysoké teploty, klidně zkuste i kombinaci s měkoučkou mikinou. Spojení kontrastních materiálů je stylové. Ležérní mikinu můžete navíc podpořit teniskami.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (H&M, 1199 Kč), mikina (Hugo Boss, prodává Van Graaf, 2299 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 849 Kč), kožené boty (Vagabond, prodává Humanic, 2499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Poodhalte ramena

Objemnější sukně vás učíme vyvažovat užšími horními díly. Jít na to ale můžete i jinak. Obléknete-li si košili spadající z ramen, získáte tu správnou rovnováhu díky kusu nahé kůže. Nezapomeňte jen místo klasické podprsenky zvolit verzi bez ramínek nebo – což je podle nás ještě lepší – typ bandeau.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Reserved, 899 Kč), sukně (Marks & Spencer, 1399 Kč), sluneční brýle (H&M, 299 Kč), kabelka (Orsay, 549 Kč), boty (Humanic, 799 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Kontrast barev

Máte slabost pro výrazné barvy? Pořiďte si sukni v nápadném odstínu a nebojte se ji doplnit druhou sytou barvou. Skvělou kombinací je třeba zelená s oranžovou, smíchat ale samozřejmě můžete i jiné odstíny. Chcete-li si být jisté, že budou působit harmonicky, volte barvy s podobnou intenzitou, to znamená pastel s pastelem a sytější odstín se sytějším.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (Karen Millen, 1393 Kč), sukně (Reserved, 399 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 1200 Kč), kabelka (Reserved, 699 Kč), prsten (Dyrberg/Kern, info o ceně v obchodě)Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování

  • Modelka - Kornélia S. (Czechoslovak Models)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Petra Soukupová
  • Zámecký hotel Chateau Mcely - Mcely 61, chateaumcely.cz

Nosíte midisukně, nebo vás tato délka nebaví?

Reklama

Související témata:

Načítám