Hlavní obsah

Ideální muž? Tohle desatero by měl splňovat!

Foto: George-Rudy, shutterstock.com

Na některých věcech při seznamování opravdu nezáleží, ale na jiných byste měly trvatFoto: George-Rudy, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska a spokojený partnerský život až do smrti. Která z žen by tohle nechtěla? Jenže najít toho pravého nebývá snadné. Jaký by měl „dokonalý“ chlap být a co by měl vlastně splňovat?

Článek

Hledání životního partnera je v podstatě podobné, jako když do své firmy hledáte nové zaměstnance. „Zaměstnaly byste v IT oddělení někoho, kdo nemá žádné zkušenosti s počítači? Samozřejmě, že ne!,“ říká britská sexpertka Tracey Cox s tím, že minimálně stejně zodpovědně je potřeba přistupovat k výběru životního partnera.

A tak Tracey Cox dala dohromady seznam toho, na co se u mužů zaměřit. Obzvlášť důležitá jsou tato „kritéria“ u mužů nad 35 let.

1. Zdravý vztah s matkou

Tohle je opravdu zásadní. Pokud má svou matku rád, respektuje ji, ale není na ní závislý, je to známka, že má rád ženy a je schopen s nimi mít normální vztahy. Extrémní láska a závislost je špatně, stejně jako divoká nenávist.

2. Má za sebou pár dlouhodobých vztahů

Pokud je to dvacetiletý mladík, na tenhle bod zapomeňte; je jasné, že s láskou teprve začíná. Třicátníci, kteří za sebou nemají vztahy delší než pár týdnů, jsou ale podezřelí. Většinou nejsou schopni intimity ani sdílení.

Foto: baranq, shutterstock.com

Všímejte si toho, jak to má se svou matkou, jak vypadá jeho byt i jaké má kamarádyFoto: baranq, shutterstock.com

3. Dokončuje projekty

Odešel z vysoké po dvou semestrech, práci mění každý rok, nikdy nevkročil do posilovny, do níž si pořídil permanentku? Pozor! Tenhle muž má spoustu velkolepých plánů, ale do konce je nedotahuje. A to vás nemůže dlouhodobě bavit.

4. Žije v čistotě

Mladému studentovi lze odpustit, že jeho byt je plný poházených svršků a neumytého nádobí, spí na staré matraci a noční stolek mu supluje krabice od bot. „Byt dospělého muže ale takhle vypadat nemá. Protože jinak je dost pravděpodobné, že nehledá partnerku, ale hospodyni,“ varuje Tracey Cox.

5. Má různě „staré“ přátele

Z jakých etap jeho života pocházejí jeho přátele? Jsou jen z dob studií? Nebo výhradně z nedávné doby? Obojí by vás mělo varovat. Buď totiž uvízl v minulosti a dopředu se neposouvá, nebo naopak není schopen navazovat natolik pevné vztahy, aby přetrvaly. „Zdravé je mít přátele z různých etap svého života. Je to známka toho, že umíte navazovat kvalitní vztahy, které vydrží, ale zároveň jste otevření i těm novým,“ tvrdí Tracey Cox.

6. Umí se zasmát sám sobě

Muži, kteří se berou příliš vážně, většinou mívají nízké sebevědomí a narcistické sklony k tomu. A to je doslova vražedná kombinace.

7. Jste si povahově podobní

Pokud má podobné zájmy jako vy, je ve vašem věku, má identické představy o životě a podobné morální zásady, vaše soužití bude snazší. Čím víc společných věcí totiž máte, tím méně třecích ploch mezi vámi bude vznikat.

8. Je emočně vyrovnaný

Je žárlivý, výbušný, náladový, přepadají ho návaly úzkosti? To všechno jsou známky emoční nestability. S takovým mužem budete v permanentním stresu.

9. Nesvádí vše na ostatní

Neschopnost přijmout svůj díl zodpovědnosti za nejrůznější neúspěchy je nepříjemná vlastnost. „Pokud vše špatné, co se mu přihodilo, svádí na jiné, znamená to, že není schopen se na sebe podívat kriticky. A jak by mohl někdo růst, posouvat se dopředu, když neumí uznat svou chybu?“ zdůrazňuje Tracey Cox.

10. V otázkách vztahů je realistický

Vyvarujte se extrémně romantických mužů, kteří neustále mluví o pravé lásce, souznění duší a podobně. Mají o soužití zidealizované představy. „Vztahy nejsou jen to, že se držíte za ruce a procházíte se po pláži při západu slunce,“ podotýká Tracey Cox. Je to i tvrdá dřina, spousta kompromisů a chvíle, kdy vás ten druhý pořádně štve.

Souhlasíte s tímto seznamem, nebo byste ještě něco doplnili?

Související témata:

Načítám