Hlavní obsah

Ikonické krásky ze Sexu ve městě: Styl které z nich by vám sedl nejvíce?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Byly krásné, úspěšné a tak odlišné! Krátké, ale o to zajímavější a pikantnější příběhy čtyř Newyorčanek sledovaly ženy na celém světě. Seriál Sex ve městě se stal fenoménem i v módním světě. Kterou hrdinku jste obdivovala nejvíce a čí šatník byste chtěla mít doma?

Článek

Už je to téměř dvacet let, co tato bláznivá čtyřka vtrhla na obrazovky a mnoha ženám (i mužům) změnila pohled na život. Carrie, Miranda, Samantha a Charlotte nás bavily, utěšovaly, rozesmívaly až k slzám nebo i rozčilovaly, jedno je však jisté – nenechaly nikoho chladným. Jejich životní peripetie, hledání dokonalého partnera a milostná dobrodružství však nebyly jediné důvody, proč bylo tolik divaček seriálem Sex ve městě tak moc fascinováno: byl totiž mistrovským dílem i z hlediska módy.

Foto: Profimedia.cz

Takto slavná čtveřice vypadala v začátcích seriáluFoto: Profimedia.cz

Každá ze čtyř hlavních hrdinek měla krásně sestavený a do detailů promyšlený šatník, který přesně vystihoval a podtrhoval všechny její charakterové vlastnosti. Tuto gigantickou práci měla „na svědomí“ jedinečná Patricia Field a za kostýmy v seriálu byla mnohokrát oceněná. Čí styl by nejvíc seděl vám a s jakou postavou byste se mohla alespoň částečně ztotožnit?

Carrie Bradshaw

Foto: Profimedia.cz

U Carrie (herečka Sarah Jessica Parker) se nedá nikdy dopředu odhadnout, v jakém outfitu se objeví. Její módní kreace jsou vždy nevyzpytatelnéFoto: Profimedia.cz

Rozlítaná novinářka píšící především o sexu a neúnavně hledající pravou lásku a svého pana Božského. Její šatník je perfektním odrazem její duše: hravý, bláznivý, barevný a plný divokých a na první pohled absolutně nepoužitelných kousků. Díky svému zvláštnímu vidění světa a umění pohrát si s doplňky vždy vytvoří nezapomenutelnou kombinaci – a lidé se za ní na ulici otáčejí.

Při vší své ztřeštěnosti je Carrie velmi ženská – v její skříni mají jasnou převahu šaty a sukně a vždy skvěle podtrhuje svoje přednosti: dekolt, nohy i krásně kudrnatou hřívu a bravurně pracuje s nedostatky, například menším vzrůstem.

Také ráda vystupujete z davu? Pak rozhodně doporučujeme inspirovat se právě Carriiným stylem. Není pro každou ženu, ale jestli si na něj troufáte, určitě budete nezapomenutelná. Hlavně se řiďte pravidlem, že móda vlastně žádná pravidla nemá a vše je jen na vaší fantazii.

Foto: Profimedia.cz

I přes to, že jsou její kombinace čas od času trochu ujeté, vždy v sobě mají špetku elegance a ženskostiFoto: Profimedia.cz

Samantha Jones

Foto: Profimedia.cz

Třpyt a lesk jsou nedílnou součástí Samanthina (herečka Kim Cattrall) šatníku, stejně tak jako výrazné barvy a zabijácké jehlyFoto: Profimedia.cz

Excentrická a efektní! Samantha je nejstarší a nejzkušenější, průbojná, energická, je ráda v centru pozornosti, ale hlavně je permanentně na lovu. Na rozdíl od svých kamarádek nehledá lásku na věky věků, ale má spíš mužské myšlení.

Vše, co se leskne, třpytí, je okázalé a svůdné, to Samantha musí mít. Nosí výrazné výstřihy, vyzývavě upnuté modely a miluje průhlednost. Často se pohybuje na hranici dobrého vkusu, ale většinou se jí daří ji nepřekročit.

Jste-li stejně odvážná, provokativní a ráda podtrhujete svou sexualitu, Samanthiny kreace jsou pro vás to pravé. Výrazné kousky nebo i doplňky vám pomohou být lépe zapamatovatelná, a to je velký plus například v kreativních profesích. Výrazné šperky, zajímavé klobouky, nápadné boty – to vše se může stát vaším jedinečným módním rukopisem.

Foto: Profimedia.cz

Svůdná v každé situaci. Ženy jako Samantha potřebuji pozornost 24 hodin denně, a to především tu mužskou!Foto: Profimedia.cz

Charlotte York

Foto: Profimedia.cz

Charlotte (herečka Kristin Davis) připomíná svým chováním i oblékáním „vzornou školačku“. Je vždy dokonale upravená od hlavy až po patyFoto: Profimedia.cz

Klasická představitelka slušné dívky z dobré rodiny se skvělým vzděláním. Vždy dokonale upravená, s ještě dokonalejším úsměvem. Charlotte je elegance sama a trochu připomíná stepfordskou paničku. Hlavou je možná v oblacích, ale zcela splňuje představu perfektní ženy úspěšného finančníka z Wall Street a snaží se tuto image zuby nehty udržovat.

Její styl je abolutně bezchybný a vyladěný. Tvoří ho šik šaty, barevné kostýmky, občas kalhotové kombinace a twinset. Charlottiny modely jsou trochu upjaté – stejně jako ona, ale na druhé straně mají šmrnc. Jen těžko byste v její skříni hledaly minisukně, nějaké rockerské nebo vyzývavé kousky. Její módní vzor jsou ženy jako Jacqueline Kennedy nebo Grace Kelly.

Charlottin styl bude blízký všem ženám, které fandí ženskosti, jednoduchým liniím a nebaví je šílené módní experimenty. Je to nadčasový šatník s kousky, které budou lichotit každé postavě. Jemné potisky, pastelové nebo neutrální tóny, propracované střihy – v těchto modelech se budete cítit jako pravá dáma.

Foto: Profimedia.cz

Charlotte i svou dceru vždy oblékala jako malou panenku. S kamarádkou Carrie většinou tvoří kontrastní duoFoto: Profimedia.cz

Miranda Hobbes

Foto: Profimedia.cz

Ze začátku se Miranda (herečka Cynthia Nixon) trochu podobala muži v sukni, a to především kvůli svému chování. Ovšem ani způsob oblékáni jí na ženskosti moc nepřidalFoto: Profimedia.cz

Chytrá právnička se střízlivým pohledem na svět, s jasnými cíli, za kterými si razantně kráčí. Miranda je feministka a snaží se prosadit v drsném mužském právnickém světě. Tomu taky odpovídá její styl – sladkým dívčím barvám ani jakékoliv zdobnosti neholduje. Nosí strohé kostýmky, a když se jde večer bavit, dává přednost minimalistickým šatům bez křiklavých elementů.

Z hlediska oblečení si prošla její postava během let největšími změnami. Ze začátku měla Miranda krátký chlapecký sestřih, často se objevovala oblečená téměř jako muž, s postupem času se ale tvůrci rozhodli její postavě přidat na jemnosti a ženskosti. V posledních dílech a filmech ji už častěji vídáme v šatech s výrazným potiskem, sukních a vůbec v kouscích podtrhujících její křivky.

Ráda zapojujete do svých looků pánské prvky a i celkově se vám víc líbí strohé modely, absence zdobnosti a minimalismus? Mirandin šatník by vám padl jako ulitý! Je totiž šitý na míru aktivní ženě z business sféry, která potřebuje být vidět a slyšet a která by zároveň chtěla být stále považovaná za krásnější a jemnější část lidstva.

Foto: Profimedia.cz

Postupem času a po velmi povedených úpravách ještě víc zkrásněla. Delší vlasy zjemnily její rysy a nové šaty přidaly na svůdnostiFoto: Profimedia.cz

Našla jste se? Čí styl se vám osobně líbí nejvíce a čí modely byste si na sebe nikdy nevzala?

Reklama

Načítám