Hlavní obsah

Vévodkyně Kate čeká další dítě! Ukážeme vám, jak umí „nosit“ těhotenství

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Kolikrát se už debatovalo o tom, zda je skutečně vévodkyně Kate (35) potřetí těhotná? Teď je načase všem spekulacím utnout tipec. Kensingtonský palác potvrdil, že Kate čeká dalšího potomka! Navíc to bylo odtajněno symbolicky v týdnu, kdy jde princ George (4) poprvé do školky.

Článek

Vévodkyně z Cambridge vždycky toužila mít čtyři děti stejně jako královna Alžběta II. (91). Jenže po druhém těhotenství, kdy se narodila princezna Charlotte (2), se nechala Kate slyšet, že žádné další potomky nechce. Zdroj blízký královské rodině tenkrát britským médiím prozradil, že její tělo by takovou zátěž prý znovu neuneslo. A hle – o dva roky později se ve Velké Británii mohou těšit z radostné zprávy!

Foto: Profimedia.cz

Kate v roce 2013. Tehdy čekala prvorozeného prince GeorgeFoto: Profimedia.cz

„Jejich královské Výsosti vévoda a vévodkyně z Cambridge s velkou radostí oznamují, že čekají třetího potomka. Královna a členové obou rodin jsou touto zprávou velice potěšeni,“ oznámila dnes královská rodina prostřednictvím Kensingtonského paláce.

Foto: Profimedia.cz

Dobře padnoucí modrý kabát krásně ladil s uniformou jejího manžela, prince WilliamaFoto: Profimedia.cz

Není ale jasné, v kolikátém týdnu vévodkyně je, třebaže se těhotenství veřejnosti oznamuje zpravidla ve třetím měsíci. Což potvrzuje i to, že drobné narážky a vtipy si Kate neodpustila už při královské návštěvě Polska, kde byla s princem Williamem (35) v půlce července. Tehdy dostala jako dar hračku pro novorozence a poznamenala k tomu, že by si zřejmě měli s dalším potomkem pospíšit.

Foto: Profimedia.cz

Kate dokazuje, že ani v těhotenství se nemusíte bát vzorovaných šatůFoto: Profimedia.cz

Těhotenství s elegancí

Stejně jako během prvního a druhého těhotenství i nyní vévodkyně trpí těžkými nevolnostmi. Mnohá matka si poklepe na čelo, co je na tom, vždyť to je během této doby normální. Jenže Kate trpí tzv. hyperemesis gravidarum, což je skutečně těžká forma, při které může dojít i k přidruženým zdravotním potížím, jako je zánět sítnice nebo nízký krevní tlak, a nezřídka je nutné budoucí matku hospitalizovat. Nejhorší příznaky by však měly odeznít po čtvrtém měsíci. I tak však tento stav může být pro mnoho rodiček natolik traumatizující, že ačkoliv vždy toužily po velké rodině, další těhotenství si rozmyslí.

Foto: Profimedia.cz

Růžový kabátek byl tenkrát velkým hitem a mnoho žen se jím nechalo inspirovatFoto: Profimedia.cz

To byl zřejmě i důvod, proč vévodkyně Kate po narození princezny Charlotte v roce 2015 řekla, že už další děti nechce. Je tedy otázka, zda si i tentokrát budeme moci užít její krásné těhotenské outfity, anebo jestli se až do porodu stáhne do ústraní, aby měla klid. Přitom zájem veřejnosti byl vždycky tolik zaměřen právě na to, co Kate oblékla, a stala se tak pro nejednu nastávající maminku inspirací. Vévodkyně ukázala, že těhotenství nemusí nutně znamenat vytahané oblečení, do kterého se bříško schová, ale že jej lze nosit slušivě a elegantně, v kostýmcích a šatech.

Foto: Profimedia.cz

Volnější šaty s puntíky téměř zakryly rostoucí bříškoFoto: Profimedia.cz

Další potomek královské rodiny se stane pátým následovníkem trůnu, což odsouvá prince Harryho (32) na šesté místo. Rozhoupe se i on, veden příkladem staršího bratra, k založení rodiny se svojí současnou partnerkou Meghan Markle (36)?

Foto: Profimedia.cz

Není se čemu divit, že na Kate mohli oba princové oči nechat! Foto: Profimedia.cz

Líbí se vám, jak se vévodkyně Kate v těhotenství oblékala?

Reklama

Načítám