Hlavní obsah

Indiánský podzim: Oblékněte stylové pončo!

Foto: Zolotarevs, Shutterstock.com

Foto: Zolotarevs, Shutterstock.com

Reklama

Vkus původních obyvatel Ameriky inspiruje módní návrháře dodnes a nutno uznat, že takové indiánské pončo užijete i v džungli velkoměsta. Vyměňte kabát za stylový přehoz a vyrazte do ulic v originálním modelu. Ukážeme vám, jak na to!

Článek

Oproti tradičním podzimním bundám má obrovskou výhodu, kterou ocení především milovnice roláků. Pod pončo se totiž narozdíl od křiváku, bomberu či trenčkotu snadno schovají i ty nejhuňatější svetry. A nebojte, podobná kombinace vám nepřidá ani kilo navíc!

S šaty nebo sukní si ale pončo příliš nerozumí, svědčí mu spíš dlouhé nohavice. V následujících outfitech vám představíme možnosti, jak nosit pletený svršek spolu s moderními typy kalhot. Těšte se na slouchy, chino, paperbag i zvonáče.

S výrazným vzorem

Když pončo, tak se vším všudy. Třásně, etno motivy i výrazné odstíny na tento kousek oblečení rozhodně patří. Vždyť ani jeho vynálezci se nedrželi zpátky – na přehoz našívali nejrůznější korálky a malebné výšivky. Pokud půjdete v jejich stopách, zbytek kompletu nechte bez potisků. K zvonáčům, které jsou letos opět středem pozornosti, obujte mokasíny. Koneckonců, původce těchto pohodlných botek můžete hledat rovněž u indiánů.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. pončo Desigual 2599 Kč; 2. kabelka Mango, 799 Kč; 3. džíny Levi's, 2699 Kč; 4. mokasíny Fraiche (prodává Humanic), 699 Kč; 5. svetr Noisy May (prodává About You), 1049 KčFoto: Archiv firem

S kostkovanou podšívkou

Modrá je dobrá, to ví nejen kapela Žlutý pes. Mixování světlých a tmavých tónů si můžete dovolit v každém věku, tak hurá do toho! Převažují–li ve vašem šatníku univerzální kousky, vsaďte na pončo se zajímavě řešenou podšívkou. Kostkovaný vzor bude jen letmo vykukovat při chůzi a garantujeme, že s tímto hravým detailem zaujmete na první pohled. Ohrnuté chino kalhoty, hit pánských kolekcí, dnes milují i ženy. Dáte jim šanci i vy? Pokud je vaše odpověď ano, slaďte je s teniskami.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. pončo Esprit, 1199 Kč; 2. tenisky Designshoes, 1299 Kč; 3. kalhoty GAP (prodává Zalando), 740 Kč; 4. kabelka Forever 21, 559 Kč; 5. svetr H&M, 1999 KčFoto: Archiv firem

V elegantní variantě

Přestože byste to do něj možná neřekly, umí být stejně elegantní jako sako. Černé pončo s nápaditou sponou ho totiž směle zastoupí. Stejný detail na kabelce sice neunikne jen pozornému oku, ale na drobnostech stojí styl. Lehce rebelský nádech dodají celému looku takzvané slouchy džíny a kozačky v motorkářském duchu. S topem si nemusíte zbytečně lámat hlavu, stačí, když sáhnete po bílém tričku, které je ozvláštněné potiskem. Obrázek roztomilé pandy to u nás vyhrál na celé čáře.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. pončo Bonprix, 599 Kč; 2. boty Baťa, 1999 Kč; 3. kalhoty Tally Weijl, 950 Kč; 4. kabelka Massimo Dutti, 3295 Kč; 5. tričko Gate, 138 KčFoto: Archiv firem

V pastelovém odstínu  

Ani vyznavačky sportovního stylu nepřijdou zkrátka. Zůstaly vám v botníku „ošklivé tenisky“? Neváhejte a s čistým svědomím je zkombinujte s něžným pončem. Místo pleteného svetru vsaďte tentokrát na mikinu s kapucí a nohavice upřednostněte ve střihu paperbag. Kalhoty s vysokým pasem se vám postarají o ledviny i v nepříznivém počasí. Máte v plánu procházku či toulky městem? Kabelku nechte doma, bude se vám hodit komfortnější batůžek.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. pončo Shein, 598 Kč; 2. tenisky Fila (prodává Eobuv), 2431 Kč; 3. kalhoty Lindex, 999 Kč; 4. batoh Reserved, 549 Kč; 5. mikina Carhartt (prodává About You), 2349 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám