Hlavní obsah

Hit mezi kalhotami: Paperbag. Komu (ne)budou slušet?

Foto: H&M, Bershka, Vero Moda

Foto: H&M, Bershka, Vero Moda

Reklama

Slovníček kalhot byste si měly rozšířit o pojem paperbag. Tento střih válcuje módní trendy, a proto jsme se zaměřili na to, pro jaký typ postavy se tyto kalhoty hodí, a naopak kdo by se jim měl vyhnout obloukem.

Článek

Kalhoty paperbag jsou typické tím, že jsou do pasu a mají pásek nebo mašli. Okraj kalhot vyčuhuje nad vázáním a vypadá to, jako byste zavázali papírový pytlík (jak napovídá anglický název). Ve většině případů mívají volný střih v oblasti boků i stehen a směrem ke kotníkům se zužují.

Vypadají neuvěřitelně dobře a šik, jen mají jednu nevýhodu. Okolo bříška mívají sklady a v kombinaci s vysokým vázáním a řasením v této oblasti mohou přidávat objem. Nehodí se tudíž pro postavy typu jablka, kde je problémovou partií střed těla. Naopak perfektně budou sedět „hruškám“ – zdůrazní totiž vosí pas a větší boky schovají. Skvělou službu odvedou i pokud máte chlapeckou postavu – dokážou vytvarovat křivky. Jestli jste „jablko“, a přesto po nich toužíte, hledejte alespoň ty široké, splývavější, v tmavších barvách a s méně výraznými sklady okolo pasu.

Trendy kalhoty: různé střihy i styly

V obchodech je najdete i ve slim variantě, ty si můžou dovolit opravdu jen štíhlé ženy, protože vám neodpustí ani deko navíc. Lichotivějším střihem jsou pak paperbagy se širokými nohavicemi ze splývavého materiálu, které unosíte zejména v letním období. Vybírat můžete tedy z různých střihů  (cigaretové, rovné, široké) i látek (lněné, elastické, denimové).

Unosíte je jak k elegantním svrškům a lodičkám, tak i k teniskám. Jen si pamatujte jedno pravidlo – top vždycky zakasejte dovnitř, neexistuje mít tričko nebo halenku přes! Bude také vypadat lépe, když bude vršek upnutý. Jste-li odvážné a chcete ještě víc upoutat pozornost na pas, oblečte si k nim crop top. Co se týče bund, vypasovaná džíska, sako nebo křivák budou vždycky sázka na jistotu.

Klasický střih

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Esprit, 999 Kč; Only, 1099 Kč, prodává e-shop About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Cropp, 599 Kč; Reserved, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 699 Kč; Pull&Bear, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Medicine, 749 Kč; Vila, 1049 Kč, obojí prodává e-shop AnswearFoto: Archiv firem

Široké

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Boohoo, 1180 Kč, prodává e-shop Tamsin; H&M, 849 KčFoto: Archiv firem

Pruhované

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 349 Kč; Promod, 999 KčFoto: Archiv firem

Džínové

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Berhska, 799 Kč; Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Lněné

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Terranova, 549 Kč; Bonprix, 699 KčFoto: Archiv firem

Kostkované

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda, 999 Kč, prodává e-shop About You; Esprit, 1499 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám