Hlavní obsah

iQport: inteligentní zábava v Praze už jen do konce října

Foto: iQport/Tomáš Kaňok

Upovídaného robota iQmana milují nejenom děti. Na lodi najdete hned dva, kteří se těší na popovídání si s vámiFoto: iQport/Tomáš Kaňok

Jediný zážitkový park v Praze, kde načerpáte informace a užijete si originální zábavu.

Článek

Technologicky nejvyspělejší adrenalinem nadupaná virtuální realita, nejmodernější humanoidní roboti, nakloněná kajuta Titanicu simulující jeho potápění nebo elektronické pohybové hry. To je jen malý výčet toho, co čeká na návštěvníky lodi iQport, jediného zážitkového science parku v Praze.

Loď kotví na náplavce na Rašínově nábřeží u Železničního mostu už jen do konce října. Snoubí se na ní poznávání a získávání informací se zábavou a nezapomenutelnými zážitky. Kromě základních poznatků napříč vědními obory, zajímavostmi a nej rekordy, zde na ploše větší než 700 m² objevíte bezmála stovku exponátů, včetně velkého množství interaktivních.

Vyřádí se zde všechny věkové kategorie, od nejmenších dětí až po nejstarší generace. V oblibě jej mají i školní skupiny, které iQport berou jako zpestření školní výuky.

Foto: iQport/Tomáš Kaňok

Kromě informací z nejrůznějších vědních oborů se naučíte třeba i vázat knagovací uzelFoto: iQport/Tomáš Kaňok

Zábavné chvíle prožijete vtaženi do témat, jako jsou vodní svět, geologie, země/svět/regiony, kosmos, optické klamy, anatomie člověka, energie a ekologie, záhady světa, Praha magická, či v televizním a nahrávacím studiu nebo na Prima Zoom.

„Na iQport jsme vyrazili krátce po otevření a byli jsme velice zvědaví, protože jsme již navštívili česká science centra. Byli jsme mile překvapeni. Zajímavé prostory lodi v kombinaci s něčím tak pestrým jako expozice a se širokým záběrem témat i exponátů nás velice zaujaly. Pobavily se nejenom naše děti, ale i já s manželem. Vrátili jsme se do dětských let a objevovali v sobě hravost,“ říká jedna z návštěvnic lodi, Andrea Procházková.

Foto: iQport/Tomáš Kaňok

iQport nabízí také zázemí příjemné kavárny, vnitřní prostory jsou klimatizovány, z venkovních je zase krásný výhled na PrahuFoto: iQport/Tomáš Kaňok

O kvalitě zpracování celého parku svědčí i záznamy v návštěvní knize. Objevují se v ní hodnocení jako „inteligentní, úžasná zábava pro malé i velké“, návštěvníci píší, že krásné zážitky předčily jejich očekávání či že nelitují ani cesty ze vzdálenějších míst ČR.

A ani ti, kteří již „plavbu“ v mořích informací na iQportu absolvovali a chtěli by jej navštívit znovu, nepřijdou zkrátka. Organizátoři exponáty průběžně doplňují. S počátkem srpna tak přibyly již zmiňované elektronické pohybové hry.

Foto: iQport/Tomáš Kaňok

Užijte si spoustu zábavy při vytváření siluety těla nebo jeho částí. Záškodnicky třeba můžete poupravit i siluety přátelFoto: iQport/Tomáš Kaňok

„Na nápad rozšířit iQport o pohybové atrakce jsme přišli, když jsme viděli, jak moc je u nás živo. Děti i dospělí se viditelně baví, je znát, že podobné místo Praze doposud chybělo. Zájem zaznamenáváme obrovský, v nejexponovanějších dnech se u nás vystřídá až osm set lidí. To nám dodalo inspiraci iQport ještě více zatraktivnit,“ vysvětluje Richard Fuxa, jeden z autorů projektu, s tím, že ke změně ovšem nedošlo na úkor ostatních částí.

Video: iQport/Martin Sulík

Otevřeno je od pondělí do neděle.

Reklama

Načítám