Hlavní obsah

Jablkovo-zázvorový ledový čaj

Hodnocení:
(9)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Svěžest z tohoto nápoje čiší na první pohled. A to jste ho ještě neochutnali. Co takhle to ihned napravit?

Ingredience pro:
1 litr
  • 3 červená jablka
  • 1 čerstvý zázvor
  • 1/2 citronu
  • šťáva z půlky citronu
  • 3/4 l zeleného čaje
  • 1 lžíce medu
  • 1 skořice
  • led
  • máta
Článek

Postup

Krok 1: Na začátku si uvařte cca ¾ l zeleného čaje a nechte ho vychladnout. Než čaj vychladne, opláchněte jablka, vykrájejte jádřince a zbytek i se slupkou nakrájejte na menší měsíčky.

Krok 2: Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Citron opláchněte a rozdělte na polovinu. Jednu polovinu nakrájejte na tenká kolečka a z druhé poloviny vymačkejte citronovou šťávu.

Krok 3: Do džbánku vložte velkou hrst ledu, přidejte všechny pokrájené ingredience, celou skořici, med, citronovou šťávu a zalejte vychlazeným ledovým čajem. Na závěr ledový čaj zamíchejte, ať se chutě medu a citronové šťávy v drinku promísí. Navrch ledový čaj ozdobte čerstvou mátou.

Tip: Pokud máte zázvor opravdu rádi a chcete ho cítit v drinku výrazněji, můžete ho do něj nastrouhat.

Stejně tak se můžete osvěžit třeba ledovou kávou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek