Hlavní obsah
3,9
(10)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Svěžest z tohoto nápoje čiší na první pohled. A to jste ho ještě neochutnali. Co takhle to ihned napravit?

25 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 litr
  • 3 ks červeného jablka
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1/2 ks citronu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3/4 l zeleného čaje
  • 1 lžíce medu
  • 1 svitek skořice
  • 5 kostek ledu
  • 1 lžíce máty
Článek

Postup

01.

Na začátku si uvařte cca ¾ l zeleného čaje a nechte ho vychladnout. Než čaj vychladne, opláchněte jablka, vykrájejte jádřince a zbytek i se slupkou nakrájejte na menší měsíčky.

02.

Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Citron opláchněte a rozdělte na polovinu. Jednu polovinu nakrájejte na tenká kolečka a z druhé poloviny vymačkejte citronovou šťávu.

03.

Do džbánku vložte velkou hrst ledu, přidejte všechny pokrájené ingredience, celou skořici, med, citronovou šťávu a zalejte vychlazeným ledovým čajem. Na závěr ledový čaj zamíchejte, ať se chutě medu a citronové šťávy v drinku promísí. Navrch ledový čaj ozdobte čerstvou mátou.

Tip: Pokud máte zázvor opravdu rádi a chcete ho cítit v drinku výrazněji, můžete ho do něj nastrouhat.

Stejně tak se můžete osvěžit třeba ledovou kávou.

Reklama

Související témata:

Načítám