Hlavní obsah

Jahodové tiramisu podle Natalie

Hodnocení:
(3)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Honí vás chuť na sladké, ale nechce se vám péct žádné složité dezerty? S následujícím receptem se o žádnou dobrotu neochudíte, ale v kuchyni přitom nestrávíte více než 10 minut, no není to paráda?

Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 ks vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 70 ml mandlového likéru amaretto
  • 500 g mascarpone
  • 400 g jahod
  • 14 ks cukrářských piškotů
Článek

Postup

Krok 1: Žloutky utřete s oběma cukry, přidejte mascarpone a opatrně vmíchejte z bílků ušlehaný sníh. Jahody omyjte, nakrájejte na plátky a pár si jich nechte stranou na ozdobu.

Krok 2: Dno skleněné misky vyložte polovinou piškotů, zakapejte je mandlovým likérem a pokryjte polovinou jahod i krému z mascarpone. Totéž zopakujte se zbylými piškoty, likérem, jahodami a krémem.

Krok 3: Ozdobte jahodami a podávejte buď hned, nebo po odležení v chladnici – dezert chutná lépe, když piškoty nasáknou chutí jahod, mandlového likéru a mascarpone.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek