Hlavní obsah
4,3
(4)
Foto: Lesya Dolyuk, Shutterstock.com

Foto: Lesya Dolyuk, Shutterstock.com

Honí vás chuť na sladké, ale nechce se vám péct žádné složité dezerty? S následujícím receptem se o žádnou dobrotu neochudíte, ale v kuchyni přitom nestrávíte více než 10 minut, no není to paráda?

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 ks vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 70 ml mandlového likéru amaretto
  • 500 g mascarpone
  • 400 g čerstvých jahod
  • 14 ks cukrářských piškotů
Článek

Postup

01.

Žloutky utřete s oběma cukry, přidejte mascarpone a opatrně vmíchejte z bílků ušlehaný sníh. Jahody omyjte, nakrájejte na plátky a pár si jich nechte stranou na ozdobu.

02.

Dno skleněné misky vyložte polovinou piškotů, zakapejte je mandlovým likérem a pokryjte polovinou jahod i krému z mascarpone. Totéž zopakujte se zbylými piškoty, likérem, jahodami a krémem.

03.

Ozdobte jahodami a podávejte buď hned, nebo po odležení v chladnici – dezert chutná lépe, když piškoty nasáknou chutí jahod, mandlového likéru a mascarpone.

Až skončí sezóna jahod a v obchodě budou za ne zrovna příznivou cenu, připravte si citrónové tiramisu.

Reklama

Související témata:

Načítám