Hlavní obsah

Jak funguje ženské tělo při sexu? Tohle by už muži měli pochopit

Foto: Profimedia

Potěšit v posteli ženu je výrazně složitější než způsobit blaho mužiFoto: Profimedia

Reklama

Potěšit muže v posteli je celkem snadné. V tomto směru to mají pánové o dost těžší. Je ale pár věcí, které jim jejich „přetěžký“ úděl mohou usnadnit. Tohle by o ženské sexualitě měli muži vědět!

Článek

Muži jsou, co se týče sexuality, celkem přímočaří, kdežto ženy jsou dost komplikované. „Jedna věc je složité ženské ústrojí, druhá pak fakt, že ženy jsou otroky hormonálně řízeného pohlavního pudu, který je stejně nepředvídatelný jako výherní čísla v loterii. A aby toho nebylo málo, dost často jsou ovlivňovány nízkým sebevědomím, pochybnostmi o sobě samých a mindráky,“ vysvětluje britská sexpertka Tracey Cox.

Pro deník Daily Mail dala dohromady pár rad pro muže, jak potěšit ženu, a jak pochopit její sexualitu.

O ženském těle

O existenci klitorisu (mimochodem jde o jediný orgán v lidském těle, který je určen jen a jen k potěšení) většina mužů ví. Nemívají ani problém tenhle „hrášek lásky“ najít, ale možná už ne všichni vědí, že kolem něj jsou takzvané klitorální nohy, jakási křidélka. „Jsou z erektilní tkáně, takže fungují stejně jako penis, když je vzrušený,“ říká Tracey Cox.

Pozor, to ale není vše. „Na vnitřní straně stydkých pysků jsou takzvané klitorální žárovky, citlivé malé bodíky také z erektilní tkáně. A to znamená to, že není jen jedno místo, které si zaslouží stimulaci, ale je jich mnohem víc,“ dodává Tracey Cox.

Foto: Profimedia

Jsou věci, které by si pánové měli nastudovat, chtějí-li být dokonalými milenciFoto: Profimedia

O ženském orgasmu

Mnoho žen má problém s dosahováním orgasmu, ovšem při správné technice a s použitím správného nástroje to většina z nich zvládne do pěti minut. „Správnou technikou ale není soulož, jak se řada mužů domnívá, ale jemná, konzistentní a rytmická stimulace citlivých bodů prsty či jazykem,“ popisuje Tracey Cox. A správným nástrojem podle ní (bohužel pro muže) není jejich chlouba, ale vibrátor!

Své tvrzení pak Tracey Cox doplňuje údaji z nejrůznějších anket a studií, které pátraly po nejjistějším způsobu, jak ženy mohou dosáhnout vyvrcholení. „Zhruba polovina žen vlastně dosahuje orgasmu bez muže, jen s pomocí svých prstů či s pomocí vibrátoru. Spolehlivou metodou je ale i orální sex,“ říká Tracey Cox. Jen šest procent žen podle ní dosahuje největšího blaha při souloži. A dvanáct procent žen to dokáže, ale jen v případě, že dochází i ke stimulaci klitorisu.

O předstírání orgasmu

Pro řadu mužů je to smutný fakt, ale téměř každá žena alespoň jednou předstírala, že je díky šikovnosti svého milence v sedmém nebi. A její partner nejspíš vůbec nepoznal, že byl tak trochu obelhán. „Zarudlá tvář, červená vyrážka, která se na malinkou chvilku objeví na krku a na hrudi, vaginální stahy, zvýšená srdeční činnost a klitoris, který je velmi citlivý na sebemenší dotyk. To jsou znaky skutečného orgasmu, ale stejně na ně nelze zcela spoléhat,“ varuje Tracey Cox.

Foto: Profimedia

Je to smutné, ale řada žen dosahuje vyvrcholení spíš bez muže než v jeho společnostiFoto: Profimedia

Nejlepší cestou, jak zaručit, že žena už nikdy nebude předstírat, je jasně dát najevo, že není problém, když nevyvrcholí. „A pak to chce hledat a pátrat po tom, co ji potěší,“ radí Tracey Cox. Více jsme se tématu přestírání orgasmu věnovali v tomto článku.

O ženském libidu

Muži se vzruší velmi snadno, v podstatě kdykoli. Jejich libido je konzistentní, bez větších odchylek. „Bohužel ženy jsou pod vlivem hormonů, proto mají v určitých částech měsíce na sex extrémní chuť, v jiných pak zase skoro žádnou,“ vysvětluje Tracey Cox.

Navíc mužům stačí pohled na jeden rozepnutý knoflíček na blůzce a jsou připraveni. Ženy potřebují k vytvoření sexy nálady atmosféru. Potřebují cítit lásku, slyšet, že jsou krásné a přitažlivé, že jsou ty nej. „Tady je rada jednoduchá. Jazyk je úžasný nástroj k milování, ale občas je skvělé ho použít i k mluvení,“ říká Tracey Cox.

Tak co, zná tohle váš partner?

Reklama

Načítám