Hlavní obsah

Jak říct milenci, že není dobrý?

Foto: shutterstock.com

Řekněte mu, po čem toužíteFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Trochu víc vlevo! Ale ne... To je moc! Budu vypadat hloupě, když mu řeknu, že to mám ráda jinak? Co když se urazí?“...

Článek

Žena a muž nebyli stvořeni proto, aby si rozuměli, i když si to mnozí myslí. A tak někdy ve vztazích dochází k bizarním situacím, kdy jeden se domnívá, že druhý musí pochopit… Funguje to tak nejen při běžné komunikaci, ale i v sexu.

Malý příklad za všechny, když se znáte teprve pár týdnů: Muži probíhá hlavou: „Ta ale hezky vzdychá. Znamená to, že se jí to líbí! Stejně jí to nikdo neudělá tak dobře jako já!“ Žena si však v duchu přeje úplně něco jiného: „Proboha, to nemůže sáhnout o milimetr níž? A ty moje bradavky potřebují jemné zacházení. Tenhle jeho způsob mě vzruší nejdřív v příštím století!“ Závěrem se pár uchýlí k milosrdné lži: „Bylo to skvělé, miláčku, těším se na další setkání! (A budu doufat, že se to snad příště zlepší…)“.

Mlčení? Špatný sex!

A teď mnohým připadá hloupé nebo nevhodné zavést debatu na téma: Jak to mám ráda, když si u dotyčného nejste tak docela jistá, zda unese kritiku nebo nápovědu – zvlášť v počátcích milostného vztahu. Třeba je v tom stydlivost či nechuť ublížit, možná vyčkáváte, že se to „časem“ zlepší. Nikdo ale bohužel nemáme vlastnost předem vytušit partnerovy potřeby, takže bez přiložení ruky k dílu se nemusí změnit vůbec nic.

Foto: shutterstock.com

Bez komunikace to nepůjdeFoto: shutterstock.com

Nechte ho být vůdcem

Možnosti, jak z toho elegantně vybruslit, jsou dvě. A. Opatrně mu to vysvětlete, jestli se cítíte. B. Postupy předveďte názorně, aniž byste použila slova. V obou případech je však bez výjimky nutné jednat v rukavičkách, protože co se týče sexu, jsou muži velmi choulostiví! Opravdu někteří špatně snášejí, když je žena okázale poučuje - jednak je to může zbavit touhy na milování, jednak chuti snažit se. Je to stejné, jako když vám vynadá šéf. Taky ho v duchu pošlete k šípku a budete ráda, když vám skončí pracovní doba. Váš partner se ještě navíc může zabývat otázkami, proč jste něco nenaznačila dřív, a bude se cítit jako neschopný milenec, který doteď postupoval naprosto špatně.

Chválu spojte s přáními

Jestliže vám tedy na partnerově duši záleží, a chcete na to jít takticky, zvolte raději místo návodných doporučení lepší cestu. Jestli se dejme tomu k vám chová jako k cukrové panence a bojí se do některých aktivit o trochu více „opřít“, po pohlavním styku se k němu přitulte a se slastným výrazem proneste: „To bylo krásné, jak jsi mi dráždil bradavky/líbal klín/ohnul si mě přes koleno… (I kdyby to tak nebylo, tvařte se procítěně a vážně.) A dodejte: „Přesně takhle silně se mi to líbí. Příště můžeme zkusit, jaké to je přitlačit ještě víc!“ Docílíte toho, že si bude připadat dobře, a zároveň mu zavdáte příčinu, aby se snažil. Stejně se zachovejte i v případě, že chcete změnit jeho styl. „Miláčku, tvůj jazyk je úžasný. Když jsi mi jím poklepával na klitorisu, úplně mě mrazilo. A jak jsi zrychloval, nechybělo moc, a měla jsem orgasmus!“ (Překlad: Při kontaktu jeho jazyka a vašeho klína jste doteď nevěděla, jak mu říct, že kousání vás nevzrušuje a neustálá změna tempa orgasmus nepřivodí. Jakmile se k „ní“ zase přiblíží a projeví aktivitu, ihned mu to takto vybásněte, byť by nic z toho nedělal.)

Je zajímavé, že obvykle všichni tak nějak instinktivně postupujeme podle toho, jak to měl rád předchozí partner – což se tomu nynějšímu líbit nemusí. Vy se proto snažte omluvit, že se vás nedotýká podle vašich představ, ale sama pozorujte, co jemu samotnému dělá dobře. Zkrátka to berte jako vaši malou poznávací erotickou hru. Ale hlavně: Nečekejte zázraky, když ho necháte tápat!

A jaký máte vy recept na úspěšné sdělení svých tajných přání? Máte radši neverbální komunikaci, nebo na rovinu přiznáte, jak by měl partner při sexu postupovat? Pište na adresu info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám