Hlavní obsah

Jak se obléknout na cvičení?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ve sportovním oblečení se musíte cítit pohodlněFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Nedávno jsem dostal dotaz do poradny: Ahoj Michale, ráda bych zase začala chodit cvičit a teď řeším, co si vzít na sebe. Předpokládám, že éra šusťákovo-neonových teplákovek a zařízlých trikotů je už minulostí, tak mi, prosím, poraď,co je teď „in"?!

Článek

To mě opravdu dostalo, protože když si vzpomenu, v čem se chodilo ještě nedávno, chce se mi smát, ale prostě byla taková doba. Nic jiného nebylo a nosilo se to i ve světě. Vzpomenete si ještě na to, jak byla éra zařízlých trikotů, pod tím leginy, čelenky, různé potníky (mimochodem ty se vracejí) a vysoké boty? Vím sám, v čem jsem chodil. Laclové teplákové kraťasy mám ještě doma na památku. O botách ani nemluvím, byly jedny a ty měly všichni.

V dnešní době není vůbec těžké si vybrat oblečení na lekce aerobiku, spinningu, jógy. Jednotlivé firmy se předhánějí, kdo vytvoří lepší kolekci. Při tvorbě oblečení se snaží o to, aby bylo co nejvíce pohodlné, sexy, vzdušné a hlavně, abyste si připadaly jako hvězdy. Na každý druh cvičení si můžete vybrat a k tomu i doplňky. Podložky, potníky, boty, mikiny, body se zavazováním na 10 způsobů. Nebojte se experimentovat a sportovat v oblečení, které vám vyhovuje. Buďte svá! Boty - o těch jsem napsal samostatný článek. Snad jen zopakuji: boty si zkusit, musí být pohodlné, vzdušné, odvádět pot, odpružené, prostě jako bačkory.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nové materiály propouštějí vlhkostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Co dnes letí

Dry Fit Exkluzivní materiál (Nike) uzpůsobený pro odvádění vlhkosti z povrchu těla využívá jedinečné kombinace vodu odpuzujících a vodu přitahujících vrstev. Vlhkost, která se vytváří na povrchu těla, rychle prochází první vrstvou. Předá se to do druhé vrstvy, která vlhkost rozptyluje a rozprostírá ji, aby se rychleji odpařila.

Therma fit Materiál z mikrovláken, který vašemu tělu poskytne lehkou tepelnou izolaci, udrží tělo v suchu a umožní mu dýchat. Malinkaté izolační mezírky nedovolí chladu ani větru proniknout dovnitř, pára uniká ven.

Clima fit Je složen ze speciálních vrstev mikrovláken. Vše je vtěsnané do tkané struktury, díky které je materiál lehký, voděvzdorný, neomezuje pohyb a je vysoce prodyšný. A existují i další technologie jako Recco, Gore-Tex, Storm fit atd.

Vím podle sebe, když se kouknu na tričko a na visačce je spousta názvů, nedokáži si poradit, jestli je vhodné na můj sport. Zkuste zajít do větší prodejny, kde by měl být vyškolený personál.

Tak, milé dámy, honem pro nový dres.

Reklama

Související témata:

Načítám