Hlavní obsah

Jak se slaví Den matek v Česku a co o svátku ještě nevíte?

Foto: 123rf.com

Foto: 123rf.com

Den matek slavíme druhou květnovou neděli, letos to vychází na 8. května, tedy již tuto neděli. Vzdáváme poctu matkám a oslavujeme mateřství. Nejčastější dárek jsou květiny nebo jiné drobné dárky.

Článek

Z historie víme, že Den matek se začal oslavovat ve Velké Británii v 16. století, v Československu jsou zmínky z roku 1923, avšak veřejně se začal slavit až po roce 1989, oproti MDŽ byl upozaděn. Nezapomeňte nakoupit kytičky včas.

Níže v článku se dozvíte, jaké květiny udělají maminkám radost.

Foto: 123rf.com

Kytice s pivoňkami a růžemi potěší každou ženuFoto: 123rf.com

V dnešní době můžete většinu druhů řezaných květin koupit po celý rok. Například nejoblíbenější růže. Na jaře se všichni těšíme na tulipány, narcisky a hyacinty, avšak těmto cibulovinám již postupně sezona končí.

Nyní nastupují do květu keře šeříků a pivoněk, také stromy sakur a třešní a z řezaných květin konvalinky, kosatce, kopretiny, fialy, heřmánek a další druhy.

V našich květinářstvích Flamengo květiny, které naleznete po celé České republice, nabízíme čerstvě řezané květiny přímo od pěstitelů. Květiny si sami vybíráme a dovážíme chladicími vozy, díky tomu máte záruku čerstvých květin, které udělají radost a dlouho vydrží.

Milujeme květiny, naši zkušení floristé vám poradí a rádi uváží kytice dle vašich představ. Můžete si nechat vytvořit i originální flowerbox, kterým jistě překvapíte.

Foto: 123rf.com

Netradiční a velmi žádaný je flowerbox v něžných barváchFoto: 123rf.com

Máme pro vás malý tip. Pokud chcete mít jistotu, že nezapomenete kytičku koupit a ušetříte si čas, doporučujeme využít on-line objednávku kytic. Je možnost si kytici v Praze a Brně nechat doručit až domů, v dalších městech ji můžete objednat a vyzvednout zdarma na našich prodejnách.

Foto: 123rf.com

Kytička je tradiční dárek na Den matekFoto: 123rf.com

Oslavujte s námi Den matek a udělejte radost těm, které se o nás celý život s láskou starají, protože každá maminka si kytičku zaslouží.

Reklama

Načítám