Hlavní obsah

Jak si doma vytvořit oázu pohody?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěli byste mít domov, ve kterém bude vládnout příjemný klid a pohoda? Nezapomeňte, že atmosféru utvářejí i vůně. Máme pro vás tipy, jak je používat a jak je vhodně vybrat tak, aby vás neomrzely.

Článek

Vůně působí na vaše rozpoložení, dokážou navodit atmosféru vhodnou k relaxaci, nebo naopak povzbudit a osvěžit. Jejich výhodou je, že je můžete lehce střídat – mnohem jednodušeji než třeba nátěr na zdi.

Podle aromaterapeutky Veroniky Jiravové vás některé vůně mohou nastartovat a vyburcovat k aktivitě, jiné zase naopak zklidní a vyvolají pocit relaxace. Pro každou místnost je tedy vhodné využít odlišnou vůni.

„Do ložnice, kde chcete především odpočívat, se hodí sladší, uklidňující tóny, jako je vanilka, limetka, sladký meloun, růže či levandule. V koupelně je příjemné použít relaxační vůně – pomeranč, mandarinku, eukalyptus nebo tymián. Pro obývací pokoj jsou zase ideální třešně, maliny či ibišek, které vás nabijí energií. V kuchyni ráda používám vůně, které se tam přirozeně vyskytují – například skořici, hřebíček, vanilku či vůni koláče,“ vysvětluje odbornice.

Vyberte si z nové řady Air Wick Life Scents – jedná se o nové vůně, které se neustále mění a nikdy vás neomrzí

Pokud nechcete dopustit, aby vás vůně omrzela, vyberte si z nové řady Air Wick Life Scents – jedná se o nové vůně, které se neustále mění a nikdy vás nepřestanou bavit. Při každém kroku místností vás bude překvapovat novými tóny.

„Běžné vůně nabízejí mix ingrediencí, které spolu ladí a vytvářejí jediné konečné aroma. Ve skutečném životě je to však jinak. Air Wick Life Scents se jím inspiruje a přináší neustále se měnící charakter, ve které spolu všechny tři složky bojují, ale zároveň se rozvíjejí. V jednu chvíli tak můžete cítit bílé květy, o něco později nebo o kousek vedle meloun či vanilku,“ říká Marie Kolmačková, zástupkyně značky Air Wick.

Interiérové vůně Life Scents existují v šesti variantách a jejich název vždy napoví, jakou náladu se díky nim podaří vytvořit. Nechte se inspirovat například Radostným létem, Tajemnou zahradou, Tyrkysovou lagunou, Svěžím ostrovem, Rajskou zahradou či Vůní maminčina koláče. K dostání jsou jako vonné tyčinky, které zastanou plnohodnotnou dekoraci, automatické rozprašovače nebo elektrické osvěžovače.

Načítám