Hlavní obsah

Zhubněte s výživovým poradcem. Je levnější, než si myslíte!

Foto: thinkstock

Důvěra k výživovému odborníkovi je základem úspěchuFoto: thinkstock

Reklama

Chcete konečně zhubnout, zdravě a s trvalým efektem? Nechte si poradit – od výživového specialisty! Přesvědčíme vás, že peníze, které mu zaplatíte, budou menší, než které vydáte za hloupé diety, pilulky či procedury, co nefungují!

Článek

Ptáte se, proč hubnout s pomocí výživového poradce? Odborník vám totiž nejen přesně řekne, co děláte špatně a jak na hubnutí jít správně přímo ve vašem případě, ale hlavně vás bude i psychicky podporovat. A to je zpočátku to nejdůležitější – abyste vydrželi! Kolik vás bude stát, jak hledat a co od něj chtít? To vše vám i prostřednictvím čtenářky Denisy řekneme.

Peníze stojí za to!

Čtenářce Denise je 27 let a již půl roku chodí ke své výživové specialistce. Doporučila jí ji kamarádka, která s ní úspěšně hubla. „Když jsem k paní doktorce začala chodit, vážila jsem při výšce 175 centimetrů 85 kilo. Předtím jsem se pokoušela hubnout sama, ale nedařilo se mi," říká Denisa, kterou překvapila i velmi příznivá cena. „Za podrobný týdenní jídelníček v několika verzích, změření všeho možného a následných 10 konzultací, ve kterých mě paní doktorka sledovala, jsem zaplatila jen 2000 korun."

Ano, poradců na výživu je mnoho, a pokud zrovna nepotřebujete jídelníček od známého Petra Havlíčka nebo Kateřiny Cajthamlové, zvládnete to i finančně. Ceny jsou různé, u někoho vás vyjde plán jídelníčku na měsíc 1500 korun (plus každá další konzulace 500 korun), někde musíte zaplatit tři měsíce naráz i včetně konzultací (balíček šesti návštěv plus jídelníček za 8900 korun).

„Propracovaný jídelníček je prací na několik hodin,“ uvádí specialistka na výživu pro Holmes Place ing. Iva Veselá. Proto pozor na šarlatány, co vám ho nabízejí pomalu už při vcházení do dveří. „Potřebujete jídelní plán na míru šitý pro vaše tělo, požadavky a potřeby. Nikoli obecný koncept, se kterým vám může poradit i vaše kamarádka dlouholetá dietářka,“ říká trenér a zároveň i poradce na výživu Radek Mirovský.

Foto: thinkstock

Některé chyby ve svém snažení neodhalíte sami. Proto si nechte poraditFoto: thinkstock

Dejte hlavně na doporučení

Při hledání poradce chtějte znát dotyčného výsledky (má zhublé klienty?) i způsob hubnutí (samé koktejly, doplňky, hladovky? Rychle pryč!), stejně jako to udělala čtenářka Denisa. „Každému člověku také vyhovuje něco jiného – někdo nad sebou potřebuje přísnou ruku, jiný naopak větší volnost,“ uvádí Iva Veselá.

Co vás čeká napoprvé

Při první návštěvě by vám měl poradce zhodnotit váš dosavadní jídelníček: připravte si proto na papír přesný přehled, co jste za poslední 3 až 7 dní jedli a vypili. Pak probíhá měření: kolik tuku kde máte, jak vysoké procento svalů, hmotnost kostí, kolik vody... zkrátka celkové složení těla (toto naší čtenářce doktorka měřila při každé konzultaci). S tím, že byste se měli poté dozvědět, jaké míry jsou pro vás optimální, a jaký tedy bude váš cíl i za jak dlouho se můžete dočkat výsledku.

Ale pozor, výživového poradce můžete oslovit i v jiném případě, než je hubnutí jako takové. Může se totiž stát, že se vám shodit kila již podařilo, ale třeba vám správně nenarůstá svalová hmota, nevíte si rady s udržovacím jídelníčkem, potřebujete si upravit menu v souvislosti s různými alergiemi a tak dále.

Foto: thinkstock

Chtějte vědět, co a proč jíte. Pak zvládnete správně hubnout i samiFoto: thinkstock

  • chtít vidět, jak jím připravený jídelníček vypadá (podrobný, pestrý)
  • chtít znát, jak bude vypadat spolupráce (průběh konzultací, co je jejich náplní)
  • stanovit si dopředu cíle – nejen váhové, ale i zdravotní (posílení imunitního systému...)
  • vidět, že se poradce zajímá i o osobní a rodinnou anamnézu, aby dokázal zlepšit váš zdravotní stav
  • ověřit si odbornost i vzdělání

Navažte kontakt!

Pro první týdny je rozhodně dobré být se svým výživovým poradcem často v kontaktu (e-mailem, telefonem). Budete mít tak stálou kontrolu, kdyby vám ta či ona jídla či potraviny nevyhovovaly, nebo jste si zkrátka při přípravě menu i v některých situacích (dovolená, sportovní závod, služební cesta...) nevěděli rady. A jak dlouho budete jeho služby potřebovat? Dokud nezhubnete tolik, kolik chcete, přičemž zdravé hubnutí se pohybuje od 0,5 až 1 kg za týden. Anebo než se splní společně vytyčené cíle. Právě od toho ve finále odvisí i celková cena, na kolik spolupráce s poradcem bude stát.

Pustíte se do boje touhle cestou? Držíme vám palce.

Reklama

Načítám