Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Chce, abychom se při sexu natáčeli!

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Silviin manžel by rád natáčel jejich sexuální hrátky na video, ale ona je z toho velmi nesvá. Tato představa ji vůbec neláká a navíc se děsí uniknutí nahrávky. A co si o tom myslí Josef Hausmann?

Článek

Čtenářka Silvie řeší nezáviděníhodné dilema, a tak napsala na e-mail jaktovidichlap@firma.seznam.cz: „Pane Hausmanne, mám problém, který si myslím, že možná trápí víc lidí, a tak bych se vás ráda zeptala na názor. Manžel si už nějakou dobu přeje, abychom se při sexu natočili na video. Já to ale odmítám, není mi to příjemné. Vůbec si neumím představit, že bych se uvolnila, a to ani nechci pomyslet na to, že by se to nějakým nedopatřením dostalo ven. Osobně se domnívám, že milostné hrátky patří do soukromí, a že není potřeba to nějak dokumentovat. On ale na mě stále doráží, že by o to moc stál, že ho taková věc hodně vzrušuje. Prosím, jak mu mám vysvětlit, že já fakt nechci a že nepovolím? Přestože jsem mu to řekla mockrát, tak on to vždycky při milování zkusí, což vede jen k tomu, že mě to celé začíná odrazovat i od sexu jako takového, děkuju moc. Silvie (38 let)“

Vážená paní,

soužití dvou lidí je založené na velkorysém tolerování „poklesků“ toho druhého. (Dal jsem to slovo do uvozovek, protože ne všechno, co se mi nelíbí, je hnedka poklesek). Samozřejmě musí být někde hranice únosnosti. Při náročném koníčku jednoho z partnerů je hranicí zdecimování rodinného rozpočtu, při sexu – bolest. Jestli vás to nebolí nebo nic nestojí, proč neudělat manželovi radost? (Pominu filozofickou otázku, že čím větší vlastní ztráty a utrpení, tím šlechetnější to čin.)

Touhou natočit s vámi video manžel deklaruje pro vás podstatnou a potěšující věc: Že se mu líbíte, že se za vás nestydí, že ho vzrušujete a že – samozřejmě po vašem svolení, ke kterému, jak vidím, stejně nedojde – by se tím, kdyby na to přišlo, klidně i pochlubil. Tisíce jiných manželů doufají, že se nikdo nikdy nedozví, co mají doma za hrůzu…

To, že milostné hrátky patří do soukromí, je bez diskuse pravda. Kompromis ale spočívá právě v popření vlastní pravdy. Všichni se kompromisu dovolávají – dokud ovšem nemají ustoupit sami.

Ten, co ustoupil, má právo na ústupek ze strany druhého. Mohla byste tedy pronést: „Dobrá, natoč to, ale kazetu mně potom odevzdáš a já ji schovám.“ Tak by se vlk nažral a koza (promiňte) zůstala celá – pokud by vám přitom nevadilo vrčení videorekordéru, nebo na co by se to natáčelo. Zároveň by se ukojila manželova fetišistická choutka být při tom natáčen. Třeba mu to stačí a ani by to nikde ukazovat nechtěl.

A až vám bude oběma osmdesát a kazetu někde při velkém úklidu objevíte a přehrajete si ji, hezky si při vzpomínkách popláčete.

Reklama

Načítám