Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Chce přítel při sexu svázat? Vyhovte mu, nuda v posteli škodí!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hana je rozpolcená, protože její přítel přišel s erotickým přáním, které pro ni není přirozené. Nechce přemáhat svou nechuť, ale zároveň by o něj nerada přišla. Co jí poradí Josef Hausmann?

Článek

Paní Hana napsala na e-mail jaktovidichlap@firma.seznam.cz, protože je zaskočena přáním svého přítele a neví kudy kam: „Dobrý den, pane Hausmanne, zajímal by mě váš názor. Jsem 5 let rozvedená, je mi 55 let, dvě děti už se mnou nebydlí, mají své partnery a svůj život. Já mám necelý rok přítele, se kterým se vídáme dvakrát třikrát týdně, je nám spolu hezky. Přítel je také rozvedený, je o dva roky mladší než já. Doted bylo vše fajn, včetně sexu, ale před pár dny přišel s tím, že by chtěl zkusit se při sexu nechat svázat, být v mé moci, abych si s ním mohla dělat, co chci. Že ho to odjakživa vzrušovalo a vzrušuje, ale že to nikdy zatím nezkoušel. Já jsem z toho zaskočená, doted byl při milování něžný, nejsem na takovéhle věci, jsem spíše submisivní. Vůbec netuším, jak se takové věci dělají, navíc do toho nemám žádnou chut. Na druhou stranu o přítele moc stojím, opravdu si v mnohém rozumíme. Mám strach, že když mu nevyhovím, že si to bude chtít najít jinde, což nechci. A co když to bude chtít vždycky? Jsem z toho v šoku. Prosím, poradíte mi, co s tím? Děkuji vám za odpověď. Hana“

Vážená Hano,

o rozličných sexuálních praktikách byly (i moudrými lidmi) popsány tuny stran, což je snad i více, než kolik by se našlo ve vážných a vážených vědách. Většinou je to na jedno brdo, jedním z mála obecných závěrů, které z toho všeho lze vyvodit, je poučení o tom, že praktiky, které nikomu neubližují, nejsou zavrženíhodné. Svázání, které si váš milý přeje, je toho typický příklad. Vám se přitom nic neděje, tak proč byste mu to nedopřála. Měla byste si o tom (někde na Googlu) něco přečíst, když jak se zdá vlastní fantazii nemáte, abyste mu to udělala s plnou parádou. O polovičaté dary nikdo nestojí. Zároveň, pokud vám na něm záleží, byste ho neměla stavět do ponižující situace prohlášeními typu: „Je mi z toho na nic, ale když ti o to tak jde, zkusím se překonat.“ Tím to zazdíte ještě dříve, než se začne. Děláte to pro něho, ne pro sebe, tak když vám to nic nebude říkat, zkuste zahrát aspoň divadlo. Co je na tom?

Myslím, že důvodem pro nechání se svázat je očekávání svázaného, že se podívá za hranice běžných rozkoší, zvlášť když ho partnerka umí rafinovaně „zmučit“. Navíc má ve svázaném stavu čisté svědomí, že si jen leží, užívá a soustředí se jen na sebe, aniž by měl povinnost se nějak „revanšovat“. Zkrátka nepřipadá si jako sobec. Možná, že tento aspekt je jádro pudla jeho přání – třeba většinou obskakuje jen on Vás a chtěl by být také jednou v klidu obskakován sám. Je-li to tak, jděte do sebe.

Buďte ráda, že máte chlapa, který má stále chuť něco zkoušet. Obecně si myslím, že každý nápad, nejen sexuální experiment, má být oceněn a partner ho smí negovat až v případě, že má nápad jiný.

Jinak se bude život ubírat v šedé rovině každodennosti.   

Reklama

Načítám