Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Je usmiřovací sex úchylný?

Foto: Irma eyewink, Shutterstock.com

Foto: Irma eyewink, Shutterstock.com

Reklama

Janin partner má slabost pro usmiřovací sex. Jenže pro Janu není přirozené milovat se s mužem, se kterým se ještě před pár minutami hádala. Je vůbec normální očekávat mazlení tam, kde byl ještě před chvilkou vztek? Nebo je to naopak vzrušující? Přečtěte si, co si o tom myslí Josef Hausmann.

Článek

Jana napsala e-mail na jaktovidichlap@firma.seznam.cz: „Dobrý den, pane Hausmanne, chtěla bych se vás zeptat na jednu věc, a to na téma usmiřovacího sexu. Mně je 32, partnerovi je 35 let, jsme spolu 5 let, děti zatím nemáme. Partnera moc miluju, ale vadí mi jedna věc. Vždycky, když se pohádáme, a je jedno, kvůli čemu a kdo začal, tak hned potom, co jsme si promluvili, myslím fakt hned potom, chce sex. Prý má usmiřovací sex moc rád. Já bych ale potřebovala trochu delší čas, než se s ním můžu milovat. Ze začátku jsem na to přistupovala, ale v poslední době mi to začíná vadit. Já na něj prostě ve chvíli hned po hádce vůbec nemám chuť. Potřebovala bych nejdřív tu hádku vstřebat... Co si myslíte o usmiřovacím sexu vy? Děkuju moc za odpověd. Jana“

Vážená paní Jano,

to, že potřebujete po hádce čas na duševní srovnání, je pochopitelné. Těžko lze hladit člověka, který na mne před minutou hulákal nadávky a urážel mě. To musí (aspoň trochu) odeznít. Je divné, že vašemu manželovi to nevadí a je schopen něžně hladit ženu, které před chvílí dokazoval, že je to husa, se kterou se nedá žít.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Ne, hádka opravdu není ideální předehrou k milováníFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Řeklo by se, jaký je v tom rozdíl – teď nebo o pár hodin později? Ale rozdíl v tom je velký, čas má totiž ohromnou hojivou a smiřovací moc. Naštěstí! Jinak by každá hádka (a kolik jich třeba v tomto okamžiku na světě probíhá) znamenala konec navždy.

Já mám na věc stejný pohled jako vy, takže k vašemu vyjádření nemám co dodat. Snad jen – ale to bychom se museli obrátit na sexuologa – nejedná-li se u vašeho muže o nějakou sexuální úchylku. Těch je nepřeberně mnoho, tahle by spočívala v tom, že by ho vzrušovala představa, jak „tahle lítá dračice, co na mě teď řve, zjihne a úplně obrátí, až ji pohladím mezi nohama“.

Obrana proti téhle strategii by byla buď na sex vůbec takhle rychle nepřistoupit, nebo – pokud si ho on nějak vynutí – se při „tom“ tvářit indiferentně, což by byl škrt přes rozpočet jeho představám. Pokud, jak říkáte, nemáte po hádce chuť, nemělo by vám to činit obtíže. Pokud ovšem vaši nechuť lze zlomit několika něžnými chmaty, není vám pomoci. Ostatně také – proč?

V diskuzi pod článkem, kde se jistě také budete snažit dobrat pravdy, budou určitě chytráci, kteří vám poradí: „Nejlepší je vůbec se nehádat“. Taková póza udělá z člověka okamžitě vztahového ztroskotance, který neumí vycházet se svými bližními. Těmto komplexům, prosím, nepodléhejte.

Rady typu „nejlepší je být zdravý a bohatý“ jsou přece k ničemu.

Reklama

Načítám