Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Vyhraje u mužů vždy sexuální pud nad rozumem?

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanka patří ke stálým čtenářkám rubriky Josefa Hausmanna. Sice se mu nesvěřila s konkrétním zádrhelem v osobním životě, zjevně však řeší dilema, zda fyzická přitažlivost a sexuální pud vždy zvítězí nad mužským úsudkem a rozumem.

Článek

Na adresu jaktovidichlap@firma.seznam.cz Hanka (40) napsala: „Snad nebudu příliš zkreslovat, že muže podle vás zajímá víceméně každá nová žena čili sexuální objekt, k němuž je přímo pudově vábený. Na druhou stranu často zmiňujete, že žena musí nějak vypadat, aby upoutala jeho pozornost.

Když pominu vzhled, jaký typ je pro muže ‚nepřitažlivý‘, příliš dominantní žena, ta, která v něm vyvolává úctu a respekt, je o moc starší, nebo naopak o moc mladší… Nebo je podle vašeho názoru sexuální pud silnější a v podstatě by ‚šel‘ do každé?“

Vážená paní Hanko, co si budeme nalhávat, v podstatě by „šel“ do každé fyzicky přitažlivé. Na některé typy žen, které zmiňujete, by si muž možná netroufl nastoupit. Ale je rozdíl mezi slovy „netroufl“ a „nešel“. Kdyby ona přísná, nedostupná, dominantní a o moc mladší, nebo starší žena (neodhodlaného) muže nějak, třeba gestem nebo chováním, upozornila, že by to s ní klaplo, šel by do toho. Samozřejmě za podmínky, že by splňovala jeho kritéria tělesné přitažlivosti.

Když už jsme u těch kritérií, je třeba poznamenat, že nejsou konstantní. Muž na dobyvatelské stezce jednorázového nezávazného erotického dobrodružství je ochoten ze svých požadavků hodně slevit. Byly prováděny sociologické výzkumy v barech pro nezadané, které ukázaly, jak s blížící se zavírací hodinou původní nároky dosud nikoho neulovivších mužů strmě klesaly. Je-li však na stezce hledání dlouhodobého vztahu, jsou jeho nároky nesrovnatelně vyšší.

Foto: Lifestyle Stock, Shutterstock.com

Alkohol sice uvolňuje zábrany při flirtování, ale také snižuje laťku, co se týče nároků na objekt zájmu Foto: Lifestyle Stock, Shutterstock.com

Jestli se mě tedy ptáte proto, abych vás uklidnil, že vám třeba ze strany nové, přísné, odtažité a dominantní nadřízené vašeho manžela žádné nebezpečí nehrozí, musím vás zklamat. Všechny bariéry padnou s jejím jediným koketním úsměvem či lehkým důvěrným dotykem. Ano, takové loutky na niti sexuálních avantýr s cizí ženou my, muži, jsme. Stojí na tom řád světa – od křečků po býky, od motýlů po kohouty. Proč by měl být zrovna muž výjimkou? Snad ne proto, že se to nehodí do rozpočtu monogamně uvažujícím ženám…

Myslíte si, že muž dokáže odolat sexuálnímu vábení? 

Související témata:

Načítám