Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Vyměním milenku z Brna za tu z Prahy

Foto: thinkstock

Výměna milenek. Proč tohle nejde v rámci inzerce, ptá se Josef HausmannFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když někdo má například byt v Děčíně a práci v Jičíně, je samozřejmě nesmysl, aby z bytu do práce otravně dojížděl, když má zase někdo třeba podobný byt v Jičíně a práci v Děčíně. Má to jednoduché řešení.

Článek

Pokud budou oba chtít, dříve nebo později se domluví a byty si vymění – je zde na to zařízení v podobě inzerce všeho druhu. Tato myšlenka mě napadá, když už asi po stopadesáté mařím čas a riskuji život na dálnici z Prahy do Brna, kam uháním za svou přítelkyní. Přítelkyni je 45 let, má něco pod 170 cm výšky a okolo 60 kg váhy. Umí dobře uvařit svíčkovou, neholí se v rozkroku a disponuje standardním sexuálním repertoárem i apetitem. Sbalil jsem ji na nějakém biochemickém sympoziu. Kdyby byla z Prahy, bylo by to pro mě mnohem pohodlnější, ale bohužel jsem na žádnou z Prahy nenatrefil.

Jsem přesvědčen, že mnoho mužů z Brna jezdí za ženou obdobného ražení, zjevu a gusta do Prahy. Možná jedou právě v tomto okamžiku proti mně, možná se s některým z nich srazím a oba zbytečně zahyneme. Kdyby mně někdo z nich přenechal tu pražskou výměnou za tu mou brněnskou, ušetřili bychom oba čas, peníze, zdraví a nakonec i přírodu.

V inzertních médiích ovšem kupodivu neexistuje rubrika, kam bych si mohl podat inzerát typu: Vyměním vdanou milenku v Brně, 45 let, 169 cm, 60 kg, volná o víkendech, nevyholená v rozkroku, prsa č. 3, výborně vařící svíčkovou a s kompletní sexuální nabídkou, za obdobnou blíže Prahy. Co si budeme my chlapi nalhávat, když budou mít obě v podstatě výše popsané atributy, bude mi srdečně jedno, jedu-li za docentkou Pádivou nebo Eliškou Běhavou. Už v Prodané nevěstě zpívá Kecal posměšně: „Každý jen tu svou má za jedinou“, protože ví, že to je blbost.

Ta druhá bude stejná. Možná povede o něco jiné kecy, možná dává přednost Ordinaci v růžové zahradě před Křehkými vztahy, Tesku před Lidlem a místo svíčkové bude umět srnčí na víně, ale – a to je přece rozhodující – na omak budou v podstatě stejné. A kdyby náhodou ne – i zde známe řešení ze směny bytů, kde se rozdílná podlahová plocha dorovná kompenzačním poplatkem. Rozdíl (například ve velikosti prsou) se vyřeší dohodnutým doplatkem v hodnotě a platidle, které by ustanovila volná ruka trhu. Ve zvoleném příkladu při směně ženy za jinou s poprsím o číslo menším by se třeba jako kompenzace doplácelo x lahví whisky definované jakosti.

Prosím vás, štrachat se do Brna kvůli pár centimetrům přes stokrát ochmataná prsa! To raději vyzunknu tu whisku a sednu v Praze na tramvaj na Žižkov. Že by s tím ženy nesouhlasily? No tak by se v inzerátu zohlednil i jejich požadavek dodatkem k inzerátu jako: Každé Vánoce nutriový kožich, Jednou týdně večeře v Ambiente či Protekce na vysokou školu pro nezvedené děti.

Samozřejmě by se musela kompenzovat i rozdílná rozmařilost žen a musely se zavést další přepočítávací koeficienty, například na věk. Volná ruka trhu už ale vyřešila komplikovanější vztahy.

Reklama

Načítám