Hlavní obsah

Jak udržet chlapa šťastného? Tohle radí skutečné ženy!

Foto: thinkstock

S jedním mužem šťastná až do smrti? Jak na to? Tak s tím si lámou hlavu miliony ženFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A byli spolu šťastni až do smrti... Kterak to ale dokázali? Jak vydržet s jedním mužem celý život a udržet ho ve vztahu šťastného? Recept neexistuje, ale tohle jsou zkušenosti reálných žen.

Článek

Kdyby někdo vynalezl návod na to, jak být šťastný celý život s jedním partnerem, byl by to trhák. Jenže nic takového není. Pomoci ale mohou zkušenosti žen, kterým se to podařilo. Tohle jsou jejich rady.

1. Emancipace? V kuchyni ne!

„Krm tu bestii, co to jde, ať ji nikdo jiný nechce!“ Tohle radí jednapadesátiletá Jarka, která je se svým mužem sedmadvacet let. Je to samozřejmě zjednodušená a do humoru laděná verze její skutečné rady. „Když chlap nemá hlad, a navíc si břicho naplnil něčím, co má opravdu rád, je hned v lepší náladě a na všem se s ním lze snadněji domluvit,“ vysvětluje Jarka.

Emancipace je podle ní v pořádku, ale do kuchyně by ji netahala. „Všechno lze tak trochu odbýt, podělit se o povinnosti s partnerem, ale nesmíte nechat chlapa hladovět. Pak je protivný. Vznikají zbytečné hádky a postupně houstne atmosféra,“ radí Jarka.

Foto: thinkstock

Emancipaci do kuchyně nepouštějte a pořádně toho svého nakrmteFoto: thinkstock

2. Dopřejte mu svobodu

Z čeho mají muži největší strach? Ze ztráty svobody! „Nejhorší je, když má chlap pocit, že něco nemůže, protože je ženatý,“ tvrdí devětatřicetiletá Martina, která se svým partnerem žije dvacet let, z toho třináct jsou manželé. „Sama bych se cítila trapně, kdyby se mě manžel ptal, jestli smí jít s kamarády na pivo nebo s nimi vyrazit na víkend na chlapskou jízdu. Nejsem jeho matka,“ vysvětluje Martina. Muž, který má svobodu, si prý snáz uvědomí, jak dobře mu je doma . „Vyvětrá se, a o to víc se pak těší na mě a na děti. A že by toho zneužil? Nesmysl. Kdyby chtěl někde zahýbat, udělá to tak jako tak,“ tvrdí Martina.

3. Udržte ho v napětí

Je hezké, když dáváte své city manželovi najevo, ale nepřehánějte to. „Chlapa musíte udržet trochu v tenzi, v mírné nejistotě, nesmí si vámi být až moc jistý,“ varuje sedmašedesátiletá Marie, která je vdaná skoro čtyřicet let. Pečujte o sebe, buďte krásné, občas si někam vyrazte bez muže. „Když budete pořád jen sedět doma v teplácích, buďte si jisté, že váš muž bude za soka pokládat maximálně tak vařečku,“ upřesňuje Marie.

4. Dovolte mu o vás pečovat

Proč nebýt občas za křehkou květinku? „Dneska holky blbnou s tím, že všechno zvládnou samy. I naše generace by zvládla všechno, co muži. Ale nejsme tak hloupé, že bychom tyhle mužské specialitky chlapům brali. Víte, jak jsou spokojení, když se můžou předvést? Když jim občas dopřejete pohled na bezradnou a křehkou ženu, která by si bez svého muže prostě nedovedla představit život?“ radí sedmdesátiletá Jana, která žila se svým mužem šestačtyřicet let a rozdělila je opravdu až jeho smrt.

Foto: thinkstock

Starší generace vědí, jak dělá mužům dobře, když mohou o svou ženu alespoň občas pečovatFoto: thinkstock

5. Žádné podpásovky

Podle pětačtyřicetileté Kateřiny, která nedávno oslavila dvacáté výročí svatby, je návod na spokojené manželství jednoduchý. „Stačí, když budete upřímné a nebudete jim dělat podpásovky,“ tvrdí Katka.

Muži podle ní vydýchají leccos, ale když budete využívat děti jako zbraň, budete je citově vydírat, šmejdit jim v mobilu, stěžovat si na ně u tchyně a tchána a podobně, budou čím dál naštvanější, a jednou to prostě praskne. „Buďte jako chlapi. Když vám něco vadí, řekněte to. Jasně, bez hysterie, breku a výčitek. Normální chlap, který vás má rád, se bude snažit vás nezraňovat,“ říká Kateřina.

A co vy? Také máte nějakou radu, jak udržet chlapa šťastného?

Reklama

Načítám